UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2020-07-05 12:36

Labdarúgás: az U17-es Eb-t megjárt Dávid Zoltán Kazincbarcikán játszana többet a másodosztályban

„A következő idényben az a célom, hogy minél többet játsszak, és hogy fiatalon beverekedjem magam a kezdőcsapatba” – mondja a 17 éves korosztályos válogatott Dávid Zoltán, aki a labdarúgó NB II-ben szereplő Kazincbarcika együttesében folytatja pályafutását.

A 17 éves Dávid Zoltán tíz éven keresztül a Békéscsaba korosztályos labdarúgócsapatainál nevelkedett, majd 2018. augusztus 29-én, 16 évesen a lila-fehérek színeiben debütált az NB II-ben a Vasas elleni bajnokin. A védő 2019 tavaszán profi szerződést írt alá a Békéscsabánál, de a 2019–2020-as idényben csak 6 mérkőzésen szerepelt az NB II-ben – összegez az NSO.

Dávid Zoltán a Kazincbarcikában bizonyítana Fotó: Földi Imre
Dávid Zoltán a Kazincbarcikában bizonyítana Fotó: Földi Imre
A tinédzser leginkább a csabaiak második számú együttesében kapott lehetőséget az előző évadban, a megyei első osztályban 13-szor lépett pályára. A fiatal tagja volt a 2019 májusában U17-es Európa-bajnokságon szerepelt korosztályos válogatottnak is, egy meccsen játszott az Eb-n, az oroszok ellen 3–2-re megnyert találkozón szavaztak neki bizalmat. Az NB II-ben szereplő Kazincbarcika honlapján jelentette be, hogy szerződést kötött a játékossal. „Boér Gábor hívására jöttem Kazincbarcikára, hiszen korábban már dolgozhattam vele a Békéscsaba felnőttcsapatánál. A következő idényben egyértelműen az a célom, hogy minél többet játsszak, és hogy fiatalon beverekedjem magam a kezdőcsapatba” – nyilatkozta Dávid Zoltán a kbsc.hu-nak. Az új szerzemény a Putnok ellen 6–0-ra megnyert felkészülési meccsen már gólt is szerzett. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.