UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2020-07-09 17:12

Kézilabda: három fiatalját is kölcsönadta az FTC

Három fradista utánpótláskorú játékosa is anyaklubjától távol tölti a következő évadot: Holdosi Bence Egerben, Lukács Péter Veszprémben, Zsiborás Luca pedig Érden próbál szerencsét.

A csütörtöki a bejelentések napja volt, már ami az utánpótláskorú kézilabdázók átigazolását illeti. Három kölcsönadást is bejelentett az FTC, vagyis nem végleg vált meg a klub a fiataloktól. A 19 éves, juniorválogatott és korosztályos világbajnok ötödik helyezett Holdosi Bence a következő évadot a szintén NB I-es Egerben tölti. Az élvonalban eddig 25 mérkőzésen 37 gólt szerzett balszélső a Tatabányára távozott Molnár Balázs pótlására érkezik a Heves megyeiekhez.

Zsiborás Luca egy évig az átalakuló érdi csapatot erősíti Forrás: fradi.hu
Zsiborás Luca egy évig az átalakuló érdi csapatot erősíti Forrás: fradi.hu
Az ifjúsági válogatott Lukács Péter átigazolása talán meglepőbb, hiszen szintén államilag kiemelt akadémiájává vált FTC-től távozó a hasonló státuszú Balaton-felvidéki intézményhez, illetve a Telekom Veszprém csapatához csatlakozott egy esztendőre. A 17 éves játékos aligha jut főszerephez a BL-sikerre hajtó sztárcsapatban, rá valószínűleg az utánpótlásban, illetve az NB I/B-ben számítanak majd a következő évadban. Komoly élvonalbeli ambíciói lehetnek viszont a FTC-ből szintén egyéves érdi kitérőt tevő Zsiborás Lucának. A 19 éves junior Európa-bajnok beálló hosszú sérülésből épült föl, és hatalmas átalakulások után továbbra is az NB I-ben induló Érdben szerezhet újra meccsrutint. Korábban gólt szerzett az NB I-ben, bemutatkozott a Bajnokok Ligájában is, az előző szezont pedig kölcsönben, kettős játékengedéllyel az MTK Budapestben töltötte. További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.