UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2020-07-09 20:05

Kosárlabda: megerősített szakmai stábbal várja az új idényt a Honvéd akadémiája

A hazai kosárlabdában elismert szakemberek csatlakoztak a Budapesti Honvéd SE államilag elismert akadémiájához: júliustól Sabáli Balázs, Horváth Szabolcs és Jakab Máté is a stábot erősíti.

Szintet lépett az állami státusszal rendelkező BHSE Kosárlabda Akadémia, júliustól három kiváló szakember, a Sopronból érkező Sabáli Balázs és Horváth Szabolcs, valamint a szolnoki Jakab Máté csatlakozott az edzői stábhoz.

Már alig várják a rajtot a Honvéd akadémiáján Forrás: BHSE
Már alig várják a rajtot a Honvéd akadémiáján Forrás: BHSE
Sabáli Balázs, aki több NB1-es férficsapat trénereként is dolgozott az elmúlt évek során, tavaly novemberben távozott a Sopron KC vezetőedzői székéből, majd elemző szakemberként segítette a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia munkáját. Horváth Szabolcs az erőnléti edzője volt a soproni férficsapatnak és a női válogatottnak. Jakab Máté pedig a közelmúltban a Szolnok U23-as gárdájának felkészülését irányította, és másodedzőként dolgozott a felnőttegyüttes mellett. „Sabáli Balázs, Horváth Szabolcs és Jakab Máté érkezése nagy fegyvertény akadémiánk számára, hiszen olyan kiváló szakemberek csatlakoztak csapatunkhoz, akiknek személye, szakmai múltja garanciát jelent a minőségi munkára” – mondta Báder Márton, a BHSE Kosárlabda Akadémia szakmai igazgatója, aki elmondta, júliusban még egyéni foglalkozások zajlanak a kosársuliban, majd augusztus 3-tól minden korosztály számára beindul a felkészülés az őszi bajnoki sorozatra. További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.