UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2020-07-11 15:01

Kézilabda: Vámos Petra jól érezte magát az első edzéseken, de jelentkezett az izomláz is

Csütörtökön állt újra munkába a DVSC női élvonalbeli kézilabdacsapata, az együttes 19 éves válogatott irányítóját, Vámos Petrát kérdeztük az újrakezdésről és az idei célokról.

A koronavírus-járvány után májusban ugyan újra találkoztak, de valójában e hét csütörtökön kezdték el a felkészülést a DVSC női NB I-es kézilabdacsapatának játékosai a következő évadra. Természetesen az együttes 19 éves, junior Európa-bajnok, de már felnőttválogatott irányítója, Vámos Petra is ott volt a Főnix Csarnokban tartott tréningeken. „Már nagyon vártam, hogy elkezdődjön az alapozás, mert nagyon szeretem Debrecent és főleg a lányokat – kezdte honlapunknak Vámos Petra. – Nagyon hosszú idő után a mostani volt az első olyan nyár, amikor több időm volt néhány napnál a pihenésre, és tényleg fel tudtam töltődni. Most már jólesett a munka, igaz, az első két nap után azért jelentkezett az izomláz is.”

Vámos Petra (elölről a második) már nagyon várta, hogy elkezdődjön az alapozás Forrás: DVSC Kézilabda
Vámos Petra (elölről a második) már nagyon várta, hogy elkezdődjön az alapozás Forrás: DVSC Kézilabda
Mivel olyan helyzetben, mint a jelenlegi, egyetlen edző és egyetlen játékos sem volt még, azt is nehéz megmondani, ki milyen formában tért vissza a munkába. „A futások és a kondiedzések természetesen a karantén alatt sem álltak le, de azért az igazán fontos dolgok csak most derülnek ki, hiszen teljesen más a pályán történő mozgás, mert sokkal rövidebb idő alatt, sokkal dinamikusabban zajlanak az események. Az eddig elvégzett tesztek jól sikerültek, de persze van még hova javulni.” Ahogyan a legtöbb élvonalbeli klubban, úgy Debrecenben is nagy volt a játékosmozgás a nyáron. Vámos úgy érzi, hasonló játékerőt képviselnek, mint az előző évadban. „Van változás bőven, továbbra is sok a fiatal játékosunk, aminek nagyon örülök. Úgy gondolom, hogy a távozók helyére megfelelő pótlások érkeztek. Imádtam poszttársammal, Bulath Anitával játszani, és szerintem a helyére érkezett Hornyák Dórával is jó párost alkothatunk majd. Ami a szereplést illeti, szerintem ismét a negyedik-ötödik hely lehet a realitás.” További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.