UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2020-07-16 11:46

A határon túli kézilabda-utánpótlás támogatására hozott létre alapítványt az MKSZ

Együtt növünk fel! névvel, a korábbi válogatott játékos Ilyés Ferenc elnökletével alapítványt hozott létre a határon túli magyar utánpótlás kézilabdázás támogatására az MKSZ.

A MKSZ az elmúlt években többször bizonyította, hogy szívén viseli a határon túli magyar kézilabdát, az elmúlt néhány hónap pedig több időt biztosított a programok átgondolására. Az elnökség arra az elhatározásra jutott, hogy a sportág határon túli támogatására a leghatékonyabb működési forma az alapítványi, ezért létrehozta az Együtt növünk fel! alapítványt a határon túli magyar utánpótlás kézilabdázás támogatására.

Alapítványi keretek között támogatják a határon túli kézilabda-utánpótlást Forrás: kezilabda.ro
Alapítványi keretek között támogatják a határon túli kézilabda-utánpótlást Forrás: kezilabda.ro
Az alapítvány – amely idén nyártól első lépésként átveszi a székelyföldi és partiumi akadémiák működtetését – célja a történelmi Magyarország területén kialakítandó, a nemzettudatra épülő, az egészséges életmóddal és a versenysporttal összefüggő kézilabda-specifikus kiválasztás, felkészítés, versenyeztetés és szakemberképzés. Az alapítvány támogatja az együttműködési megállapodások megkötését hazai és külföldi sportszervezetekkel az utánpótláskorú játékosok versenyeztetése céljából, a gyermek és ifjúsági kézilabda tornák szervezését, a szakemberek díjazását, a sportoláshoz szükséges tárgyi feltételek javítását, a kiemelkedő eredményeket elért csapatok edzőtáboroztatását, a legjobb utánpótlás-játékosok menedzselését, a szakemberek továbbképzését és jutalmazását. Az alapítvány kuratóriumának elnöke Ilyés Ferenc székelyudvarhelyi származású kézilabdázó, a Magyar Kézilabda-szövetség határon túli magyar kézilabdáért felelős elnöki megbízottja, a kuratórium tagja Juhász István sportakadémia-központ vezető és Jakab Árpád, a határon túli magyar kézilabdázásért felelős főtitkári megbízott, valamint a székelyföldi kézilabdázás részéről Sipos Lóránt, a partiumi kézilabdázás oldaláról pedig Nagy Flórián kézilabdaedzők. Az MKSZ elnöksége az ügyvezető igazgatói teendők ellátására, a napi ügyek operatív vezetésére Jakab Árpádot kérte fel. További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.