UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2020-07-17 15:53

Kajak-kenu: csak késett a szezon – a hétvégén rendezik az utánpótlás Budapest-bajnokságot

Szombaton a Budapest-bajnoksággal indul az utánpótlás kajak-kenuszezon, összefoglalónkból az is kiderül, hogy az ősszel tele lesz versenyekkel a fiatalok naptára.

Elcsúszott, de nem marad el az a kajak-kenusok idei versenyéve. Olyannyira, hogy a hétvégén, idénynyitó jelleggel rendezik meg az utánpótlás számára a Budapest-bajnokságot, természetesen klasszikus gyorsasági futamokkal. S ha a tovább böngésszük a menetrendet, gyorsan kiderül, hogy nem fognak unatkozni a fiatalok az év hátralévő hónapjaiban. A következő hetek edzésversenyein túl augusztus 27. és 30. között rendezik Szolnokon a szezon legnívósabb hazai korosztályos viadalát az U23-as, ifjúsági és serdülő országos bajnokságot, majd két héttel később Sukorón a gyermek és kölyök korosztály lapátolhat hasonló rendezvényen.

A Budapest-bajnoksággal indul az utánpótlásversenyek sora Forrás: godikajak.hu
A Budapest-bajnoksággal indul az utánpótlásversenyek sora Forrás: godikajak.hu
De még csak mindezeket követően érkezik a korosztályos világversenyek elhalasztásával igencsak felértékelődött Olimpiai Reménységek Versenye, amelyen ezúttal az ifjúsági korosztály versenyzői is elindulhatnak. A szegedi eseményen megfelelően a visegrádi országok (lengyel, cseh, szlovák) sportolói állhatnak rajthoz. Valamint szintén ősszel lesz, szintén Szegeden a felnőttek magyarországi világkupaversenye, amelyre több utánpótláskorú is szóba kerülhet, például a honlapunknak nemrégiben interjút adott Redl András is. Ami pedig a mostani hétvégét illeti, szombaton az U14-U18-as korosztály száll vízre, délelőtt az 1000, délután az 500 méteres versenyszámokban. Vasárnap a kicsiké a terep, délelőtt a 2000 méteres, délután pedig a 200 méteres futamokban. A Budapest-bajnokság összesen 183 futamán kizárólag a fővárosi klubok utánpótláskorú versenyzői vehetnek részt, az eseményre 1173 nevezés érkezett. Kicsit tehát még jobban újraindul a sportélet. További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.