UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Úszás

2020-07-18 18:22

Úszás: Hatházi Dóra a törölt junior Eb után töretlen akarattal készül

A koronavírus-járvány miatt elvesztette a junior Európa-bajnoki aranyesélyét a Nyíregyházi Sportcentrum 16 éves úszója, Hatházi Dóra, aki ennek ellenére továbbra is motivált, és ott lesz a jövő heti Négy Nemzet-versenyen.

Az idei törölt junior úszó Európa-bajnokság talán legnagyobb magyar vesztese, a Nyíregyházi Sportcentrum 16 éves pillangóúszója, Hatházi Dóra, aki az elmúlt két korosztályos kontinensversenyen úgymond kivárta a sorát – közben 2018-ban, Helsinkiben mindössze 14 évesen bronzérmet nyert 200 méteren – és az idei verseny legnagyobb esélyese lett volna. A koronavírus-járvány miatt azonban borult minden, az skóciai Aberdeenbe tervezett eseményt nem halasztották, hanem törölték a versenynaptárból.

Hatházi Dóra a törölt junior Eb után is motivált maradt Forrás: MÚSZ
Hatházi Dóra a törölt junior Eb után is motivált maradt Forrás: MÚSZ
„Sajnálom természetesen, de most már ezzel nem szabad foglalkoznom, az nem vinne el jó irányba – kezdte honlapunknak Hatházi. – Még nem tudjuk, hogy a következő Európa-bajnokságra kitolják-e egy évvel a korhatárt, bár őszintén szólva, erre nem látok túl nagy esélyt. Most inkább a közvetlenül előttem álló edzésekre, versenyekre figyelek.” Mivel természetesen ő is ott lesz azon utánpótláskorú úszók, akik rajtkőre állhatnak a jövő hét csütörtökön kezdődő Négy Nemzet-versenyen a margitszigeti Hajós Alfréd Uszodában. A nyíregyházi lány dolgát a járvány alatt nem könnyítette meg, hogy a legtöbb válogatott versenyzővel szemben neki nem három, hat hét telt medencés edzések nélkül, akkor csupán szárazföldi tréningeket végeztek. „Ennyit még soha nem pihentünk, de mégis azt érzem, hogy a helyzethez képest jó formában vagyok. A jövő heti versenyre még különösebb célok nélkül megyünk, nincs konkrét elvárásom magammal szemben. Szeretnék jókat úszni, lehetőleg minél jobb időeredményekkel.” Viszont az igazán fontos idei esemény mégis az év végi felnőtt országos bajnokság lesz Hatházinak is, hiszen januártól már a felnőttmezőnybe tartozik. „Akkor már szeretnék bőven egyéni csúcsokat úszni, hosszú távon pedig természetesen én is ki szeretnék jutni az olimpiára. Ebben az egyéves halasztás még nem hiszem, hogy segít nekem, mivel a kétszáz pille a fő számom, és még vannak páran előttem. De a következőre már reális cél lehet a kvalifikáció.” További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.