UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2020-07-21 16:37

Kézilabda: nem félnek a fiatalok beépítésétől az élvonalba vágyó Vasasban

Nagy feladatra és a végén sikerrel koronázott szezonra készül a Vasas NB I/B-ben szereplő női kézilabdacsapata. Penszki Gergely vezetőedző az utánpótláskorúakat is bátran a mély vízbe dobja, velük együtt építeni egységes csapatot a szeptemberi startra.

Megerősített, de továbbra is roppant fiatal kerettel készül az NB I/B-s szezonra a Vasas női kézilabdacsapata. A nagy múltra visszatekintő együttes múlt hét szerdán kezdte meg a közös munkát és felkészülését a szeptember második hétvégéjén induló, másodosztályú szezonra.

Penszki Gergely bátran pályára küldi az utánpótláskorú játékosokat Forrás: Vasas SC
Penszki Gergely bátran pályára küldi az utánpótláskorú játékosokat Forrás: Vasas SC
„Váratlan, nem megszokott helyzetből jövünk vissza, nincs biztos receptünk erre a szituációra – nyilatkozta honlapunk Penszki Gergely, a Vasas vezetőedzője. – Folyamatos felméréseken teszteljük a csapatot, így tudjuk majd meghatározni a további programot. Igyekeztünk NB I-es csapatokkal lekötni edzőmeccseket, fel akarjuk venni az ő ritmusukat, amit aztán majd kamatoztathatunk a bajnokságban.” Az ifjúsági együttesből is felvittek néhány fiatalt a felnőttek közé a piros-kékek. Az utánpótláskorúakra nem vár könnyű feladat, de rájuk is nagyon számít a vezetőedző a feljutásról folytatott versenyfutásban. „Már tavaly is belekóstoltak a felnőttcsapat edzéseibe, pályára léptek mérkőzéseken, sőt Bréda Luca személyében volt olyan fiatal játékosunk, aki mérkőzést tudott eldönteni, arra törekszünk, hogy őket tökéletesen be tudjuk építeni a felnőttcsapatba. Számukra elsősorban a fizikai különbségek jelentenek egy elég nagy ugrást, illetve természetesen sokkal rutinosabb ellenfelekkel találkoznak. Erre felkészíteni őket természetesen nem könnyű, viszont nem is félünk a feladattól.” Egyikük, a 18 éves Bréda Luca jól érzi magát a felnőttek között, és azt is tudja, miben kell a legtöbbet javulnia az NB I/B-s szinthez.
Szilovics Fanni szerint jól erősített a csapat a nyáron Forrás: Vasas SC
Szilovics Fanni szerint jól erősített a csapat a nyáron Forrás: Vasas SC
„A legtöbbet védekezésben kell fejlődnöm, mindent meg fogok tenni, hogy sikerüljön, szerintem ebben a csapattársaim is segítenek majd. A csapatnak mindenképpen a feljutás a célja, ezért fogunk küzdeni az utolsó pillanatig.” A tavaly nyáron érkezett, 20 éves Szilovics Fanni személyében junior Európa-bajnok játékos is készül az impozáns Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnokban. Ő is bizakodó a következő évaddal kapcsolatban. „Minden poszton van három olyan játékosunk, aki bármikor bevethető, jó szélsőink és lövőjátékosaink vannak, kapusok is nagy erősek, jó igazolások érkeztek hozzánk. Ha rendesen összeállunk, akkor elérhetjük a céljainkat.” További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.