UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2020-07-21 19:56

Kosárlabda: Euroligát megjárt edzővel erősít a Dávid Kornél Akadémia

A Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia szerződtette az Olimpia Milanóval Euroligában szereplő olasz Andrea Turchettót, aki egyéni képzést és csapatedzést is tart a fiataloknak.

A Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia új külföldi képzőedzővel bővítette szakmai stábját – számol be az akadémia honlapja, amely megemlíti a 35 éves Andrea Turchetto személyében fiatal, agilis, mégis jókora tapasztalattal rendelkező szakembert sikerült Székesfehérvárra szerződtetni.

Turchetto a DKKA_n vállal szerepet Fotó: Vincenzo Delnegro
Turchetto a DKKA_n vállal szerepet Fotó: Vincenzo Delnegro
Az akadémiai stábot gyorsan meggyőzte az olasz tréner eddigi szakmai pályafutása, illetve a kosárlabdáról alkotott elképzelése. A Scavolini Pesaro utánpótláscsapatainál töltött évek után gyorsan felfigyeltek Turchetto fejlődésére, aki 2012-ben az olasz felnőttválogatott vezető scoutja lett, emellett a nemzeti utánpótláscsapatoknál végzett másodedzői feladatot. 2015-ben először próbálhatta ki magát felnőtt vezetőedzőként a másodosztályú Ferraránal, majd egy évvel később már a kínai bajnokságban, a CBA-ben edzősködhetett, a Guangzhou Long Lions csapatát irányította. Az izgalmas, egyéves kitérő után hazatért Olaszországba, és az Euroligában érdekelt Olimpia Armani Milánónál vállalt másodedzői munkát. A szakember a tavalyi évben visszatért az utánpótláshoz, és 34 évesen a Modena Basketball Academy szakmai igazgatója lett. Az akadémia megjegyzi, Turchetto folyamatosan felfelé ívelő pályája, valamint a tehetséggondozásban végzett munkája kellően meggyőző volt ahhoz, hogy a DKKA filozófiájához remekül passzoló szakembert szerződtesse. Információnk szerint a szakember az összes akadémiai korosztályban tart majd egyéni képzéseket a fiúknak, illetve a U18-as korosztályban segíti a csapatedzéseket. További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon