UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2020-07-22 15:26

Kosárlabda: nem biztos, hogy Lukács Norbert ott lehet az U20-as válogatott felkészülésén

Kiváló formában érezte magát, de két hete lázzal fekszik otthon az Alba Fehérvár NB I-es kosárcsapatának játékosa, a 19 éves Lukács Norbert; kiderült, mononukleózissal bajlódik, így az sem biztos, hogy az augusztus eleji U20-as válogatott-összetartáson részt vehet.

Április közepén beszélgettünk legutóbb az Alba Fehérvár első osztályú csapatának kosárlabdázójával, Lukács Norberttel, miután a csonka évadban 21 fordulót követően 14-szer volt a pályán, és ezeken az összecsapásokon átlagban 9.9 percet csatázhatott a legjobbakkal, emellett 2.4 pontot és 1.9 lepattanót átlagolt. „Fontos, mennyire alkalmazkodom jól a játékstruktúránkhoz, és az is, hogy amíg a pályán vagyok, plusz pontban legyen a csapat. Elégedett vagyok magammal, de nem elégedtem meg: tisztában vagyok azzal, hogy a folytatásban is nagyon keményen kell edzenem!” − fogalmazott akkor.

Lukács Norbert egyelőre nem tudja, meddig nem zsákolhat újra Fotó: Simon Erika
Lukács Norbert egyelőre nem tudja, meddig nem zsákolhat újra Fotó: Simon Erika
A fiatal ezúttal a visszatérés mikéntjéről is beszámolt honlapunknak. „Az U18-as és az U20-as csapat szervezett edzései május közepén kezdődtek, ezeken ugyanakkor nem kellett részt vennem. A felnőtteknek egyéni képzést tartottak júliustól, amelyeken rengeteget erősítettünk is. Délutánonként egyaránt bejárhattunk a terembe, ilyenkor gyakorolhattunk pluszban. Júliusban már egyénileg készültem, egészen addig, amíg tudtam...” Merthogy Norbert immár két hete nagyon rosszul érzi magát, magas lázzal fekszik otthon. „A vérvétel után kedden kiderült, hogy mononukleózissal bajlódom, azt azonban egyelőre nem lehet tudni, hogy esetemben hosszabb vagy rövidebb lefolyású a betegség: az is lehet, hogy két-három héten belül elmúlik, rosszabb esetben akár hat-nyolc hétig küzdenem kell vele. A fertőzés nyál útján terjed, de ötletem sincs, hogyan kaphattam el, az ismerőseim közül senki nem volt beteg az utóbbi időben. Különösen szomorú vagyok amiatt, mert rengeteget erősödtem, kiváló formában éreztem magam, nem jött jókor tehát az ágyhoz kötöttség. A válogatott összetartás augusztus másodikán kezdődik Kecskeméten, nagyon remélem, hogy kiheverem addig, s rendbe jövök.” További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.