UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2020-07-23 12:56

Rövid pályás gyorskorcsolya: stabil lábakon áll az MTK Budapest utánpótlásbázisa

A rövid pályás gyorskorcsolyában olimpiai bajnok testvérpár, Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang távozása után sem állt meg az élet az MTK Budapest korcsolyaszakosztályában, mi több, az új edzői stábbal szebbnél szebb sikereket értek el a fiatalok.

Tavaly év elején úgy döntött a Ferencvárosi TC vezetősége, hogy megalapítja saját korcsolyaszakosztályát, s ezzel együtt átigazolta az MTK Budapest komplett edzői stábját; számos rövid pályás gyorskorcsolyázó, többek között az olimpiai bajnok testvérpár, Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang is zöld-fehérre váltott.

Továbbra is stabil lábakon áll az MTK Budapest utánpótlása Forrás: mtk.hu
Továbbra is stabil lábakon áll az MTK Budapest utánpótlása Forrás: mtk.hu
Az MTK ennek okán új szakosztálymenedzsmentet keresett: Heidum Bernadettel, Huszár Erikával és Kun Bálint Tiborral állt fel a technikai stáb, amely rögvest megkezdte a munkát az egyesületben maradt gyerekekkel. „Szerencsére több kiemelkedő versenyzőnk hű maradt a klubhoz: ezek a sportolók biztonságban érezték magukat, emellett garanciát láttak arra, hogy továbbra is jó eredményeket érhetnek el. Jó helyzetben vagyunk, hiszen az utánpótlás-válogatottban és az olimpiai keretben egyaránt vannak korcsolyázóink. Mindent elmond, hogy a junior országos bajnokságon a mi egyesületünk volt a legsikeresebb; negyvennégy éremmel magasan az éremtábla élén zártunk” – mondja a vezetőedző, Kun Bálint Tibor. Az utánpótlásbázis bővítése persze nem egyszerű feladat. „A »jégkapacitásunk« nem teszi lehetővé, hogy növekedjen a szakosztály, ezzel együtt több gyereket fogadjunk. Sajnos ezzel a problémával nem csak mi, az összes klub küzd. A jégkorong ebben a tekintetben dominál idehaza, a jelenlegi bázisunk pedig már most is befogadóképességének a dupláját teljesíti. Úgy vélem, ha megépül a Nemzeti Korcsolyázó Központ, ez a probléma megoldódhat.” Arra is kíváncsiak voltunk, milyen szakmai elképzelésekkel érkezett a mester, s ezekből mit tudott megvalósítani. „A kollégáimmal együtt szerettük volna egyben tartani a csapatot: stabilizálni a helyzetünket, megőrizni tanítványaink bizalmát. Ezt úgy valósíthattunk meg, hogy olyan célokat tűztünk ki magunk elé – s aztán értünk is el –, amelyekkel megmutathatjuk,  jó munka zajlik az MTK-ban. Ez volt talán a legfontosabb kihívás. A szezonbeli elvárásainkat teljesítettük, megszereztük azokat a nemzetközi és hazai sikereket, amelyeket terveztünk. A paletta nyilván nem teljes, vannak olyan sportolók, akik jobban szerepelhettek volna egy-egy erőpróbán, de azt hiszem, ez normális.” A szakember szép jövőt jósol az egyesületben nevelkedő fiataloknak. „Úgy vélem, nagyon erős a keretünk. Ahogyan azt már említettem, stabil versenyzőket adunk a válogatottaknak, és a legkisebbeket elnézve állíthatom, néhány éven belül ők is tagjai lehetnek a nemzeti alakulatoknak. Látjuk tehát azt a fejlődési vonalat, amit eddig is képviselt az MTK, és tovább haladhatunk rajta.” További korosztályos hírek KORCSOLYASPORTBAN a sportági aloldalunkon.