UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2020-07-26 11:27

Kosárlabda: eredményesség és fejlődés jellemezte az NKA Pécs lányait a legutóbbi évadban

A Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs hivatalos honlapja közzétette értékelését a női szakág 2019/2020-as évadbeli teljesítményéről, amelyben a klub szakmai és stratégiai igazgatója, az Euroliga-győztes mesteredző, Rátgéber László fejti ki gondolatait.

Állandóság, eredményesség és fejlődés jellemezte a Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs női csapatait a koronavírus-járvány miatt idő előtt véget ért évadban. A Rátgéber Akadémia játékosainak rengeteget jelentettek az egyéni képzések, amelyek fontosságát nem győzték hangsúlyozni, ennek köszönhetően technikailag és fizikailag mindenki nagyon sokat lépett előre az elmúlt hónapokban − írja az egyesület honlapja. A magyar bajnokság mellett nemzetközi mérkőzéseken is részt vehettek a csapatok, a junior lányok a Szpartak Moszkva vendégeként szerepeltek nívós tornán, az U15-ösök pedig az Adria-ligában értek el nagyon jó eredményeket, döntőbe kerültek, amit már nem lehetett lejátszani a járvány okozta helyzet miatt.

Jól szerepeltek a Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs lánycsapatai a csonka évadban Forrás: ratgeberakademia.hu
Jól szerepeltek a Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs lánycsapatai a csonka évadban Forrás: ratgeberakademia.hu
„A junior lányok döntőbe kerültek, amit sajnos néhány nappal a finálé kezdete előtt lefújtak. Kár érte, mert valószínűleg érmet szereztek volna. Játékosainkon látszott, hogy sokat fejlődtek, és ez a legfontosabb. Több jó meccset is láttam tőlük. A csapat vezetőedzője, Hartung Anita elhivatott, folyamatosan képzi magát, nagy karrier áll előtte” − fogalmazott az akadémia szakmai és stratégiai igazgatója, Rátgéber László. A kadét lányok is végig jól szerepeltek, folyamatosan ott voltak az élmezőnyben. „Ezt a csapatot Ninkovics Marija vezette, akinek elégedett vagyok a munkájával. Örülök, hogy marad nálunk, Hartung Anitával az állandóságot képviselik, egyesületünk zászlóshajóinak tekintem őket női vonalon. Marija nagyon fontos feladatot végzett el, munkásságának köszönhetően az edzők és a játékosok megértették, elfogadták, hogy milyen fontos az egyéni képzés. Jó látni, hogy technikailag mennyire képzettek a gyerekeink. Az utánpótláskorú játékosoknál az egyéni képzés a legfontosabb, ekkor kell olyan dolgokat megtanítani nekik, amelyek kihagyhatatlanok, a taktikai érettséggel ráér később foglalkozni.” Az U15-ös csapatot Szentpáli Gergő vezette az előző évadban, Rátgéber László szerint nagy erősítés, hogy ő visszatért az akadémiára. „Remek, összeszedett csapatot hozott össze, örülök neki, hogy ő is marad nálunk. Egyetlen hibát vétettünk, miszerint nem indítottuk ezt a csapatot a kiemelt bajnokságban – még egyszer ez nem fordul elő. Jó volt látni, hogy a nemzetközi porondon, az Adria-ligában is megállták a helyüket a lányok.” A serdülők is nagyon szép eredményeket értek el, de Sellei Dalma tanítványai a folytatásban nem tudták megmutatni még jobban a foguk fehérjét. „Dalmában erőt és elhivatottságot látok, ő lesz klubunk egyik büszkesége. Amellett, hogy kiváló munkát végez a csapatban, sok más feladatban is számíthatunk rá, személyesen nekem is sokat segít. Örülök neki, hogy folyamatosan képzi magát, nemsokára megszerzi pszichológusi diplomáját, most pedig beiratkozott a Testnevelési Egyetemen a szakedzői képzésre.” A teljes cikket ITT olvashatja. További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.