UtánpótlásSport
2024. május 18.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2020-07-27 11:20

Legyőzte a rákot, most az olasz bajnokságban debütált a 18 éves Horváth Krisztofer

A Torino elleni mérkőzés végén csereként kapott néhány percet, vagyis bemutatkozhatott az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) az utolsó helyezett, s már biztosan kieső SPAL magyar fiatalja, Horváth Krisztofer (18).

Június végén honlapunk is beszámolt róla, hogy Horváth Krisztofert kölcsönszerződése lejárta után végleg megvette a ZTE-től az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) utolsó helyezettje, a már biztosan kieső SPAL. A 18 éves támadó középpályás korábban elmondta, mennyire jól érzi magát jelenlegi csapatában.

Horváth Krisztofer (18) debütált a Serie A-ban Forrás: Horváth Krisztofer/Facebook
Horváth Krisztofer (18) debütált a Serie A-ban Forrás: Horváth Krisztofer/Facebook
„Egyre jobban beszélem a nyelvet, és barátokat is szereztem, úgy érzem, jó helyen vagyok. A fejlődésem szempontjából tökéletes döntés volt Olaszországba igazolni, mert főleg taktikai téren rengeteget tanultam, és ennek az időszaknak nagy hasznát veszem majd egész pályafutásom során" – nyilatkozta nemrég a Zalaegerszeg hivatalos honlapjának. Horváth Krisztofer az olasz foci újraindulása óta folyamatosan a felnőttekkel edzett, vasárnap pedig újabb szintet ugrott, hiszen a Torino ellen 1–1-es döntetlenre végződött bajnokin a 84. percben pályára lépett, azaz debütált a Serie A-ban, az öt európai topbajnokság egyikében. A magyar fiatal egyébként 2019 januárja óta a SPAL Primavera-csapatában vált egyre inkább meghatározó játékossá: a 2019/20-as idényben a másodosztályú U19-es bajnokságban (a lejátszott 18-ból) 11 mérkőzésen 6 gólt és 4 gólpasszt jegyzett. Mindehhez hozzá kell tenni, hogy élete legnagyobb küzdelmének megvívását mégsem az olaszországi utánpótlás-ranglétra megmászása jelentette, elvégre 2015-ben nyirokmirigyrákot diagnosztizáltak nála, abból kigyógyulva igazolt külföldre, a SPAL-ba. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.