UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2020-07-27 18:17

Úszás: „Klasszis született” – Kós Hubert berúgta az ajtót a Négy Nemzet-versenyen

Kós Hubert lett a hétvége felfedezettje a margitszigeti Négy Nemzet-versenyen; az UTE 17 éves versenyzője bejelentkezett Tokióra a vegyesúszók között.

Hosszú várakozás előzte meg az úszók Négy Nemzet-versenyét, amely a rendszeres felmérőket leszámítva – világviszonylatban is – az első jelentős viadal volt a koronavírus-járvány kitörése óta.

Kós Hubert nagyszerű volt a Négy Nemzet-versenyen Forrás: MÚSZ
Kós Hubert nagyszerű volt a Négy Nemzet-versenyen Forrás: MÚSZ
A lengyel, az osztrák és a cseh válogatott vendégszereplése mellett zajló viadalon a hazai utánpótlás legjobbjai is elindultak. Sőt Kós Hubert nagyszerű teljesítményével egyenesen elkápráztatta a mezőnyt és a nézőket. Az UTE 17 éves sportolója a nyitó napon 400 m vegyesen úszott hatalmas versenyt a szám Európa-bajnokával, Verrasztó Dáviddal, nem mellesleg nagy korosztályos csúcsot és olimpiai A szintnek megfelelő időt úszott (4:15.77). Majd két nappal később, vasárnap 200 m vegyesen még nagyobbat robbantott, győzött, megint évjáratos rekorddal, és hasonló „A szintes” idővel (1:59.06). „Klasszis született” – ünnepelt Petrov Iván, az utánpótlás-válogatott szövetségi kapitánya az M4 Sport szakkomentátoraként Kós kétszázának utolsó méterein. És ha valakinek, neki elhihetjük, hiszen olyan nagyszerű sportolókat, klasszisokat látott felnőni az elmúlt években kapitányként, mint Milák Kristóf, Késely Ajna vagy éppen Németh Nándor. A fiatal úszó pedig a vasárnapi futam után elmondta, neki sincsenek kisebb céljai, mint az elődöknek: kijelentette, ott szeretne lenni jövőre Tokióban. Rajta kívül az utánpótláskorúak részéről figyelemre méltó klubtársa, a mindössze 15 esztendős Nyirádi Réka szereplése, aki 400 m vegyesen lett második Hosszú Katinka mögött. És döntőt úszott még Cserfalvi Olaf, Jászó Ádám, Mihályvári-Farkas Viktória, Ugrai Panna és Mácsok Fruzsina. További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.