UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2020-07-30 11:46

Kosárlabda: napi két edzéssel készül a BEAC-Újbuda KA leány juniorcsapata

Júniustól visszafogottabb tempóban dolgozott a BEAC-Újbuda Kosárlabda Akadémia leány junioregyüttese, amely hétfőtől immár gőzerővel készül a következő évadra.

Hétfőn rajtolt az ELTE-BEAC Újbuda junior lány kosárlabda-csapatának felkészülése a 2020/2021-es szezonra: napi két edzéssel készülnek a hölgyek. A csapat vezetőedzője, Horváth Bianka számolt be a programról a klub honlapjának:

Megkezdte a következő évadra való felkészülését a BEAC-Újbuda KA leány juniorcsapata Forrás:  ELTE-BEAC Újbuda
Megkezdte a következő évadra való felkészülését a BEAC-Újbuda KA leány juniorcsapata Forrás: ELTE-BEAC Újbuda
„Június elején indultak újra az edzéseink, eleinte heti öt, majd heti három napot dolgoztunk. A terv az volt, hogy elsősorban egyéni edzések lesznek ebben az időszakban, de a lányoknak nagyon hiányzott a kosárlabda, így jellemzően nyolcan-tízen edzettünk minden alkalommal. Voltak persze olyanok, akik közben nyaraltak, és a heti három edzést is úgy osztottuk be, hogy hosszú hétvégéket tartva pihenhessenek. Ennek értünk most a végére, hétfőtől napi két edzéssel készülünk az új évadra. Délelőttönként elsősorban a technikai fejlesztésre, a dobásokra helyezzük a hangsúlyt, délután pedig taktikai jellegű edzéseket tartunk, emellett két-három, nagyjából negyvenperces atlétikai, illetve konditermi tréninget tartunk.” Az együttes egyik erőssége lehet, hogy a lányok jól ismerik egymást és a mestert is, hiszen mindannyian játszottak már együtt. „A 2003-asok tavaly is a juniorok között szerepeltek, és a kadétként is foglalkoztam már velük. Az öt 2004-es születésű lány harmadik éve edz nálam. A három legtehetségesebb 2005-ös játékos feljött a kadétcsapatból a juniorok közé.” A következő évaddal kapcsolatban az utánpótlás-bajnokságokban is sok a kérdőjel még, de a juniorok is bíznak benne, hogy októberben elrajtolhat a liga. „Augusztus 10. és 15. között Egerben, az U16-asokkal közösen edzőtáborozunk. Tervben vannak edzőmérkőzések és tornaszereplés is, de biztosat még nem tudunk. Úgy tűnik, a selejtezőben nem kell szerepelnünk, így bő két hónapunk van a felkészülésre.” Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.