UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2020-08-05 10:36

Megkezdődött a munka a Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécsben

Vége a nyári szünetnek a Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs egyesületében: az edzők és a játékosok is visszamentek a Rátgéber László vezette nevelőműhelybe, amelyben hétfőn megkezdődött a felkészülés a 2020/2021-es szezonra.

A kollégium már vasárnap benépesült, megérkeztek a gyerekek, kora délután pedig szülői értekezleten ismerkedhettek a szülők és a játékosok az klub életével, szabályaival. Hétfőn aztán teljes gőzzel beindult a munka a Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécsben: reggeltől-estig, három pálya foglalt a csarnokban, telt ház van a konditeremben, és az erőnléti edzők is elkezdték a játékosok fizikai felkészítését.

Újraindult az élet az NKA Pécsben Forrás: Rátgéber Kosárlabda Akadémia
Újraindult az élet az NKA Pécsben Forrás: Rátgéber Kosárlabda Akadémia
Az akadémián mintegy háromszázötven fiatallal kezdték meg ebben a szezonban a munkát – akadnak köztük távolabbról érkezők, miként helyi, pécsi gyerekek is. A csapatedzések mellett továbbra is nagy hangsúlyt fektetnek az egyéni képzésekre, hiszen a legfontosabb az, hogy a kosarasok egyénileg fejlődjenek, technikailag és erőnlétben is kifogástalan állapotban legyenek – kihozzák belőlük a maximumot. Garancia erre a szakmai munka minősége és mennyisége is, a legmagasabb korosztályokban napi öt–hat órát edzenek a kosarasok − áll a klub által kiadott közleményben. A 2020/2021-es szezon baranyai újdonsága, hogy az NKA Pécs felnőtt férfiegyüttese az NB I/B piros csoportjában, vagyis a másodosztályban szerepel. Már az előző idényben is sok szurkolót és szakembert vonzottak a dinamikusan fejlődő fiú gárda meccsei, s az akadémia vezetői bíznak benne, hogy a most következő évadban még többen jönnek el a csarnokba a színvonalasnak ígérkező mérkőzésekre. Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.