UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2020-08-07 19:46

Jégkorong: történelmet írna az I/A csoportban az U20-as válogatott

A Tüskecsarnokban kezdte a felkészülést a decemberi világbajnokságra az U20-as jégkorong-válogatott, Horváth András együttesére edzőmeccsek várnak augusztusban.

A budapesti Tüskecsarnokban találkozott szerda délelőtt a junior jégkorong-válogatott bő kerete. Az új szövetségi kapitányt, Horváth Andrást nem kellett bemutatni a srácoknak, jó páran már dolgoztak vele az utánpótlás-válogatottaknál, a szakember legutóbb másodedzőként tevékenykedett a kijevi I/B csoportos győztes tornán. Az elképzeléseit, a munka fő irányait és az alapvető célokat már az elején tisztázták.

Horváth András megtartotta az első edzését az U20-as válogatottnak Forrás: MJSZ
Horváth András megtartotta az első edzését az U20-as válogatottnak Forrás: MJSZ
„Mi közösen úgy döntöttünk, hogy történelmet fogunk írni – kezdte az eligazítását Horváth a Metodika Központban, kijelentve, hogy a válogatott célja bizony a divízió I/A-tagság megőrzése lesz decemberben. – Ehhez rengeteg munkára van szükség, de az is fontos, hogy miközben keményen melózunk, érezzük jól magunkat, és élvezzük azt, amit csinálunk. A kapitány munkáját a korábbi 227-szeres válogatott, a jelenleg a Vasas HC Erste Liga-csapatát irányító Ladányi Balázs, valamint a Fehérvári Titánoknál hasonló pozícióban tevékenykedő Arany Máté segíti másodedzőként. A kapusedzői feladatokat ezentúl is Székely Csaba látja el, új stábtagként csatlakozott viszont Ács Ferenc erőnléti edző. Rajtuk kívül Berkes Brigitta fizioterapeuta, Speier Kálmán felszerelés-menedzser és Németh Gergő pszichológus jelenti az állandóságot a válogatottnál.
Halász Béni G
Horváth Dominik G
Orosz Gergely G
Csollák Márkó D
Dobmayer Dominik D
Dóczi Zsombor D
Farkas Botond D
Gáspár Levente D
Horváth András D
Horváth Milán D
Jarács Roland D
Kóger Balázs D
Mayer Martin D
Tornyai Mátyás D
Ambrus Gergő F
Banga Nándor F
Béres Boldizsár F
Farkas István Tamás F
Gál Zsombor F
Galajda Zsombor F
Keresztes Levente F
Kónya Krisztián F
Lövei Dávid F
Mattyasovszky Gergely F
Mihalik András F
Molnár Bálint F
Németh Kristóf F
Rétfalvi Kristóf F
Schlekmann Márk F