UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2020-08-09 20:03

Atlétika: öt utánpótláskorú győzött a felnőtt országos bajnokság zárónapján

Véget ért Budapesten a felnőtt atlétikai országos bajnokság második, zárónapja, amelyen öt aranyérmet nyertek az utánpótláskorú versenyzők.

Valamelyest visszafogottabban szerepeltek az utánpótláskorú atléták a Lantos Mihály Sporttelepen rendezett, 125. felnőtt országos bajnokság második, zárónapján, mint a nyitányon, amelyen nyolc aranyérmet szereztek a fiatalok. Szombaton ráadásul a Miskolci Sportiskola 16 éves sprintere, Tóth Anna neve mellé nemzeti csúcs került: a 100 méteres gátfutás előfutamában 13.80 másodperc alatt ért célba.

Nagy meglepetésre Molnár Janka nyert 400 méter gáton a felnőtt ob-n Forrás: atletika.hu
Nagy meglepetésre Molnár Janka nyert 400 méter gáton a felnőtt ob-n Forrás: atletika.hu
Országos rekordra ugyan nem került sor vasárnap, egyéni csúcsok szép számmal születtek: 400 méter gáton például a Budafoki MTE 19 éves növendéke, Molnár Janka (56.94 másodperc) meglepetésre legyőzte a szám favoritját, a nála egy évvel idősebb Mátó Sárát. A férfiak és nők között egyaránt utánpótláskorúak álltak a dobogó legfelső fokára kétszáz méteren: az FTC mindössze 17 esztendős sportolója, Nagy Vanessza (24.34) egyéni legjobbját futva nyert, klubtársa, a 22 éves Máté Tamás pedig 21.03-mal aratott diadalt. A Debreceni Sportiskola versenyzője, a 21 esztendős Klekner Hanga a női rúdugrók mezőnyében nem talált legyőzőre: négy méterig hibátlanul haladt, a 4.10 viszont nem sikerült már neki, ez azonban így is elég volt az aranyérem megszerzéséhez. Férfi súlylökésben első helyen zárt a húszéves Tóth Balázs: a Nyíregyházi Sportcentrum atlétája 38 centiméterrel lökött nagyobbat (17.18 méter) a második helyen záró Detrik Balázsnál. A részletes eredmények IDE KATTINTVA elérhetőek. További korosztályos hírek ATLÉTIKÁBAN a sportági aloldalunkon.