UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2020-08-09 12:30

Labdarúgás: A Ferencváros ellen mindenki odateszi magát – Szánthó Regő

Kölcsönben Zalaegerszegen tölti a 2020/21-es idényt a bajnoki címvédő Ferencváros egyik legígéretesebb magyar fiatalja, Szánthó Regő (19). Az U21-es válogatott játékost terveiről, valamint a ZTE fiatalos csapatáról kérdeztük.

„Szánthó Regő nagy tehetség, felnőttek között is meghatározó játékos lesz” – ezt Gera Zoltán, az U21-es válogatott szövetségi edzője nyilatkozta még tavaly ősszel az Utánpótlássport.hu-nak a Győrben nevelkedett támadóról. Ezek után nem keltett akkora meglepetést, hogy a Ferencváros januárban meg is szerezte az ETO-tól a 19 éves reménységet. Viszont tavasszal a bajnoki címre hajtó együttesben csak egyszer, éppen a Zalaegerszeg ellen léphetett pályára az NB I-ben. Most pedig már a ZTE színeiben készül az első teljes élvonalbeli idényére.

Szánthó Regő (balra) egy évre, kölcsönbe jött az FTC-től Zalaegerszegre Forrás: ZTE/Facebook
Szánthó Regő (balra) egy évre, kölcsönbe jött az FTC-től Zalaegerszegre Forrás: ZTE/Facebook
„Igen, a 88. percben álltam be arra a mérkőzésre. Abban a pillanatban ennek a néhány percnek is nagyon örültem, hiszen akkor debütáltam az NB I-ben. De remélem, ennél csak többet játszok majd az új idényben” – jegyzi meg viccesen Szánthó Regő. Az előző évadban leginkább az NB II-ben (ősszel az ETO FC Győrben, tavasszal a Soroksárban) bizonyított támadó szerint most már ideje megmutatnia, hogy az élvonalban is megállja a helyét. „Egyértelműen azt tartottam szem előtt, hogy a következő szezonban az NB I-ben tudjak folyamatos játéklehetőséghez jutni. Már amikor elkezdtem a Ferencvárossal a felkészülést, tudtam a Zalaegerszeg érdeklődéséről, amit egy nagyon jó lehetőségnek tartottam, ezért csak a hivatalos bejelentés időpontja volt kérdés számomra, az nem, hogy szívesen csatlakozom a ZTE-hez.” Azóta az együttes ciprusi edzőtáborában már be is mutatkozott új csapatában, utána viszont egy kisebb sérülés belerondított a felkészülésébe. „Az első meccsünkön játszottam 45 percet, és habár gólt nem sikerült szereznem, abszolút jól éreztem magam a csapatban. Úgy érzem, gyorsan megtaláltam a közös hangot az új társakkal. Az is könnyebbséget jelent, hogy Boér Gábort – a ZTE vezetőedzője (A szerk.) – ismertem korábbról, még a Győrben volt az edzőm. Kiváló szakembernek tartom, teljes mértékben azonosulni tudok azzal, ahogyan a futballról gondolkodik.” „Egyedül az zavar kicsit, hogy összeszedtem egy kisebb sérülést. A közelítőmmel voltak gondok, de a jövő héten már rendben leszek, szóval ez nem befolyásolja számomra a szezonkezdést.” Érdekesen építi együttesét az előző idény hetedik helyezettje. A Zalaegerszeg többnyire fiatal játékosokat szerződtetett a nyáron, a legutóbb például a szintén U21-es válogatott Szabó Bencével (22) erősített. Mit szól mindehhez a Ferencvárostól egy évre kölcsönvett reménység? „Azt, hogy örülök neki, mert szerintem minden csapatba kellenek fiatalok. Nálunk ráadásul remek az aránya a fiatal és rutinosabb játékosoknak. Ahogy csatlakoztam hozzájuk, mindenki barátságosan fogadott, máris otthon érzem magam a csapatban. Magamon és a többieken is azt érzem, hogy nagyon szeretnénk bizonyítani.” Arra is kíváncsiak voltunk, hogyan várja a 19 éves fiatal az FTC elleni mérkőzéseket. „Azt gondolom, hogy a Ferencváros ellen mindenki odateszi magát, hiszen ők a bajnokok, őket akarja az összes csapat legyőzni. Nekem az a célom, hogy egy egész éves, kiegyensúlyozott teljesítménnyel meggyőzzem a Ferencváros szakmai stábját arról, hogy helyem van a csapatban. Rövid távon pedig minden erőmmel a ZTE-re koncentrálok, és arra, hogy szép focival elérjük a kitűzött céljainkat.” További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.