UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2020-08-10 19:07

Tenisz: Tóth Amarissa és Fajta Péter nyerte az U18-as országos bajnokságot

Nem történt különösebb meglepetés a Park Teniszklubban rendezett U18-as országos bajnokságon: a fiúk és a lányok mezőnyében is az első két kiemelt döntőzött – végül Fajta Péter (GYAC) és Tóth Amarissa (MTK Budapest) örülhetett. A párosok között pedig a Matkó Réka, Kurdi Réka, valamint a Fajta Péter, Velcz Zsombor duó szerezte meg az aranyérmet.

A koronavírus-járvány okozta, hónapokig tartó versenyszünet után a múlt héten végre igazán komoly viadalt rendeztek a legjobb utánpótláskorú teniszezők számára, elvégre az U18-as országos bajnokságon a hazai korosztályos teniszélet színe-java képviseltette magát. Színvonalas mérkőzésekben nem is szenvedett hiányt a Park Teniszklub: a lányoknál például rögtön, már a nyolcaddöntőben összecsapott egymással az első kiemelt Szabanin Natália, valamint a profik között is mind több sikert arató Drahota-Szabó Dorka. A várakozásoknak megfelelően nagy csata alakult ki az MTK Budapest és a Sportmánia játékosa között: döntő szettben végül előbbi javára dőlt el a párharc.

Tóth Amarissa a tragikus körülmények között elhunyt Borsos Olivérért is küzdött az U18-as ob-n Fotó: Zádor Péter/Magyar Tenisz Szövetség
Tóth Amarissa a tragikus körülmények között elhunyt Borsos Olivérért is küzdött az U18-as ob-n Fotó: Zádor Péter/Magyar Tenisz Szövetség
A másik nagy derbit már a fináléban vívták a lányok, ahol Szabanin ellenfele klubtársa, a második kiemelt Tóth Amarissa volt. A döntőt 6:1, 6:2-re utóbbi nyerte, akinek elmondása szerint minden tekintetben kijött a lépés a tornán, még úgy is jól teljesített, hogy néhány nappal ezelőtt abban sem volt biztos, hogy egyáltalán rajthoz áll az ob-n. De egykori edzője, a napokban tragikus hirtelenséggel elhunyt Borsos Olivér emléke előtt tisztelegve összeszedte magát, és elhódította a bajnoki címet. A fiúk mezőnyében sem borult a papírforma: a finálét Fajta Péter (GYAC) és Velcz Zsombor (Match Point) játszotta azok után, hogy párosban még egymás oldalán arattak diadalt – a mindent eldöntő ütközetben 6:3, 6:4-re verték a Belkovics Achilles (Tenisz Műhely), Miljanic Marko (MAFC) duót, a lányoknál a Future TT színeit képviselő Matkó Réka, Kurdi Dóra páros győzedelmeskedett, miután 6:2, 6:4-re legyőzte a Borsos Réka (MESE) és Tállay Luca (Pasarét TK) alkotta kettőst. Az első és a második kiemelt egyéni küzdelmét előbbi nyerte: Fajta 6:3, 6:1-es győzelmet aratott. További korosztályos hírek TENISZBEN a sportági aloldalunkon.