UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2020-08-12 22:10

Jégkorong: az U20-as válogatott sikerével indult a szezon

Győzelemmel kezdte a szezont a divízió I/A csoportos vb-re készülő juniorválogatott, a fiatalok a Vasast győzték le a Tüskecsarnokban.

Újra hoki! – szólt az MJSZ felhívása az U20-as válogatott idénynyitó mérkőzésére, amelyen a fiatalok az Erste Ligára készülő Vasas HC együttesével találkoztak. S a hosszú szünet láthatóan megmozgatta a népet a párosítás, még úgy is, hogy ezúttal nem az Egyesült Államok korosztályos együttese érkezett, mint tavaly Újpestre.

Hosszabbításban győzött a junuiorválogatott a Vasas ellen Forrás: MJSZ
Hosszabbításban győzött a junuiorválogatott a Vasas ellen Forrás: MJSZ
A csaknem hétszáz néző előtt játszott találkozón először szerepelt az új stábbal, Horváth András vezetésével a junior nemzeti csapat, amelynek első góljára 18 percet kellett várni, Rétfalvi Kristóf talált be közelről. A következő viszont azonnal érkezett: a korongbedobás után mindössze hat másodperccel Mattyasovszky Gergely duplázta meg az előnyt. (2–0) A második harmadban Ladányi Balázs együttese Tornyai Gábor és Bödök Bence találatával visszajött a mérkőzésbe, jobban is játszott, mint az első húsz percben, miközben a fiatalok többször is csak kapuvasig jutottak. (2–2). A harmadik etap hajrájában mindkét gárda előtt adódtak mérkőzést eldöntő lehetőségek, de a túlórát az ordító helyzetek dacára sem tudták elkerülni felek. A hosszabbításban itt is, ott is ítéletek egy-egy kétperces büntetést: három a három elleni játék után Dóczi Zsombor talált be a szép akció végén, ezzel eldöntötte az összecsapást. Így a divízió I/A csoportos vb-re készülő válogatott mérlege: egyből egy. Csütörtökön, akkor zárt kapuk mögött, újra összecsap a két együttes.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS, TÜSKECSARNOK U20-as válogatott–Vasas HC 3–2 – hosszabbítással (2–0, 0–2, 0–0, 1–0) G: Rétfalvi, Mattyasovszky, Dóczi, ill. Tornyai, Bödök

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.