UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kerékpársportok

2020-08-13 16:36

Kerékpár: súlyosan megsérült az edzés közben kisbusszal ütköző Fetter Erik

Edzés közben balesetet szenvedett Fetter Erik, a Kometa-Xstra 20 éves országúti kerékpárosa, súlyos sérülései miatt véget ért a szezonja.

A 20 éves országúti kerékpáros, Fetter Erik a Facebook-oldalán számolt be arról szerda este, hogy felkészülés közben hirtelen elé hajtott egy kisbusz, esélye sem volt a lassításra, így „beleszállt”.

Fetter Erik szezonjának vége Forrás: Kometa-Xstra
Fetter Erik szezonjának vége Forrás: Kometa-Xstra
A Kometa-Xstra versenyzője megemlítette, a hibázó sofőr egyből mindent megtett, hogy a lehető leggyorsabban ellássák. Fetternek a kulcscsontja és három csigolyája tört el, megrepedtek a bordái, illetve felületi sérüléseket szenvedett. „Az élet a legnagyobb rendező – fogalmazott a kerékpáros szerda este. – Pár napja életem sikerét sikerült elérnem, ma pedig mikor újra megkezdtem a kemény edzéseket a következő versenyekre, nagy motivációval, a kórházban kötöttem ki, és egy ideig itt is leszek sajnos. Edzés közben hajtott elém hirtelen egy kisbusz, esélyem sem volt már a lassításra, beleszálltam.”
Fetter Erik a kórházból üzent Forrás: Fetter Erik - Athlete
Fetter Erik a kórházból üzent Forrás: Fetter Erik - Athlete
Fetter azt is hozzátette: „Nem szomorkodhatok, örülök, hogy ennyivel megúsztam, és fel fogok épülni.” A fiatal bringás, aki az augusztus 29-én rajtoló Tour de Hongrie-n is indult volna, pénteken a Tour de l'Ain nevű háromnapos viadal első szakaszán ötödik lett. A balesetet a versenytársak sem hagyták szó nélkül a közösségi oldalakon. Kometás csapattársa, Dina Márton így fakadt ki az ütközés után: „Emberek! Mi van veletek?! Miért kell állandóan a másik ember életét veszélyeztetni?! Miért kell utálni a kerékpárosokat?! Mit ártottak ők nektek?! Két nap alatt két profi versenyzőt ütöttek el! Három napja még hazánk egyik legnagyobb sikerét érte el versenyen, ma meg kórházban fekszik és a műtétre vár! A világ egyik legnépszerűbb sportágában óriásit fejlődött az ország az elmúlt pár évben, mégis egyre veszélyesebb országúton edzeni. Meddig tart három fokkal arrébb tekerni a kormányt, hogy ne veszélyeztessük a kerékpáros életét? A munkáját végzi! Én sem vállalom le a boltban az eladót, mert az utamban áll. Kérlek titeket vigyázzatok, és ne veszélyeztessétek az életét egyik kerékpárosnak sem, hogy 34 másodperccel hamarabb érjetek oda valahova!”   További korosztályos hírek KERÉKPÁRSPORTOKBAN a sportági