UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2020-08-14 13:27

Jégkorong: maradna az I/A-ban divízióban az U20-as válogatott

Két hasznos felkészülési meccset játszott a Tüskecsarnokban az U20-as jégkorong-válogatott, amelynek csatára, Gál Zsombor ezúttal saját klubja, a Vasas ellen küzdött.

Szerdán 3–2-re, csütörtökön 4–2-re győzte le az Erste Ligára készülő Vasas HC együttesét az U20-as jégkorong-válogatott. Az edzőtáborral kapcsolatban a piros-kékek utánpótlásában edződő Gál Zsombor nyilatkozott a klub honlapjának. – Hosszú idő után ismét meccset játszottatok. Hogy tetszett a visszatérés? – Nagyon jó érzés volt újra valódi mérkőzésen jégre lépni a válogatottal. Köszönjük, hogy ilyen sokan kilátogattak, plusz motivációt jelentett a nagy közönség, mi pedig próbáltunk mindent beleadni a győzelemért.

A bennmaradás az U20-asok célja Forrás: MJSZ
A bennmaradás az U20-asok célja Forrás: MJSZ
Ezúttal kétszer is a Vasas ellen kellett jégre lépned. Mennyire volt különleges? – Nagyon furcsa volt, mert az ismertem pár srác szokásait az ellenfélből is. Kicsit olyan volt, mintha tudnám, hogy hova érkeznek, hova korcsolyáznak. Az elején meg is illetődtem, hogy ellenük kell játszani. – Mennyire érezted hasznosnak a Tüskecsarnokban töltött napokat? – Ez már egy ismert társaság, egy-két új ember érkezett most közénk. Igazából ezek a meccsek tényleg arra lesznek jók, hogy még jobban összeálljon a csapat, megismerjük egymás szokásait, így majd decemberben Dániában jól működhet minden. – Az I/A csoportra készültök, immár a világ tizenhat legjobb csapata közé. Kell ennél nagyobb motiváció? – Természetesen már most várjuk, ahogyan vezetőedzőnk, Horváth András is elmondta, történelmet szeretnénk írni, és mindent meg fogunk tenni azért, hogy megragadjunk ebben az osztályban. Azt szeretnénk, hogy büszke legyen ránk a hazai jégkorong-társadalom. További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.