UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2020-08-14 16:07

Kézilabda: a járvány közbeszólt – a serdülőválogatott hátrébb tart, mint kellene

Négynapos edzőtáborban vett részt Győrben a fiú serdülőválogatott, a részletekről Kopornyik Zsolt szövetségi edzőt kérdeztük.

Nagyon hosszú idő, több mint fél év után készül újra együtt a fiú serdülő kézilabda-válogatott Győben. A Kopornyik Zsolt vezette társaság négynapos edzőtábora már csak ezért is volt kiemelten fontos, amelyen a szövetségi edző elmondása szerint lényegében újra kellett rakni az alapokat.

Kopornyik Zsolt szerint nagy kár a hathónapos kihagyásért Fotó: Rosta Tibor
Kopornyik Zsolt szerint nagy kár a hathónapos kihagyásért Fotó: Rosta Tibor
„A januári Veszprém-kupa óta ezt vártuk, nem volt rövid időszak – kezdte honlapunknak Kopornyik Zsolt. – A fiúkon látszott is az akarat, nagy kedvvel érkeztek, de ahogyan az várható volt, valamelyest visszaestünk. Éppen próbáltuk volna már elsajátítani a férfiválogatottakat meghatározó rendszert, amikor jött ez a hosszú szünet. Egyértelműen több összetartásra lenne szükség, de most természetesen a klubmunka és az emberi egészség lesz az első.” A balatonboglári akadémián is dolgozó szakember ugyanakkor hasznosnak értékelte a négy napot, elmondta, hogy a játékosok végig fogékonyak és fegyelmezettek voltak. Legközelebb szeptember végén találkozhat a társaság egy újabb edzőtáborban, majd jönne az első komolyabb megméretés, a siófoki ORV novemberben. „Látni kell, hogy a vírus most fél évet elvett tőlünk, lesz lemaradásunk, hiszen vannak olyan együttesek, amelyek tudtak meccseket játszani. Serdülőkorban ez azért is volna fontos, mert ilyenkor kell átesni a tűzkeresztségen, meg kell ismerni a játékosokat téthelyzetben, az ORV-ig pedig jelen állás szerint csak hazai ellenfelekkel mérkőzhetünk meg. Megvan a felkészülési tervünk az Európa-bajnokságig, reméljük, hogy a járvány nem szól újra közbe.”

A FIÚ SERDÜLŐVÁLOGATOTT KERETE A GYŐRI ÖSSZETARTÁSON: Bodnár Bálint, Csörgő Kristóf, Fekete Árpád, Fekete Gellért, Grunda Dávid, Gulyás Máté, Halász Henrik, Hermann Hunor, Kathi Sándor, Leiter Nándor, Lovistyek László, Márkus Balázs, Molnár Robin, Nagy Ádám, Szabó Ákos, Szabó Magor, Szepesi Zsombor, Tóth Levente, Tóth Mihály, Várszegi Csongor

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.