UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2020-08-18 19:32

Úszás: egyéni csúcsokkal vigasztalódott az elmaradt junior Eb miatt Török Dominik Márk

Bronzérmet nyert az olaszországi Sette Colli-versenyen az FTC 18 éves úszója, Török Dominik Márk, akit a felkészülésről és az idei célokról kérdeztünk.

A magyar csapat egyik legfőbb favoritja lehetett volna a júliusi aberdeeni junior Európa-bajnokság az FTC 18 éves úszója, Török Dominik Márk, a kontinensversenyt azonban – mint oly sok más eseményt a világban – törölték a szervezők, így be kell érnie a tavaly Kazanyban 200 m pillangón szerzett ezüstéremmel. „Természetesen nagyon sajnáltam, mert kétszáz pillangón az Európa-bajnoki címért, négyszáz vegyesen pedig egy másik éremért utaztam volna Skóciába. Nem esett jól, pláne, hogy az érettségi felkészülés mellett nagyon sokat beletettem az úszásba is, de így alakult, most már ezzel nem tudunk mit csinálni.”

Török Dominik biztató eredményeket produkált a Sette Collin Fotó: Mura László/utanpotlassport.hu
Török Dominik biztató eredményeket produkált a Sette Collin Fotó: Mura László/utanpotlassport.hu
A hosszú kihagyás után a közelmúltban két felkészülési versenyen is megmérette magát: a nagyközönség által is figyelemmel követett margitszigeti Négy Nemzet-versenyen, valamint a múlt héten a római Sette Collin. Az utóbbi viadalon ráadásul 400 méter vegyesen bronzérmet nyert. „Az olaszországi teljesítményemet mindenképpen jónak értékelem, a budapestit úgy mondanám, hogy első próbálkozásra nem volt rossz, mivel nagyon elszoktunk a versenyzéstől. Rómára többet készültünk, össze is jött az egyéni csúcs száz pillangón, négyszáz vegyesen és kétszáz háton. A vegyes miatt van egy kis hiányérzetem, sokat hibáztam, a nyitott medence pedig nem könnyítette meg a dolgomat a tájékozódásban.” Az utolsó éves ifjúsági korú sportoló az egyéni csúcsok ellenére úgy érzi, ha nincs a járvány miatt a kényszerszünet még előrébb tartana, az év hátralévő eseményei közül pedig a felnőtt országos bajnokságra koncentrál már. „Szeretnék minél többet javítani az egyéni csúcsaimhoz képest, ez lesz a legfontosabb célom. Szeptembertől pedig egyetemre is fogok járni, az Edutuson végzem majd a kereskedelem és marketing szakot, de az sem kizárt, hogy egy év múlva Amerikában kötök ki.” További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.