UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2020-08-19 17:48

Kézilabda: Csapó Kincső kiérdemelné a bizalmat Szombathelyen

Kölcsönbe a szintén NB I-es Szombathelyi KKA együttesébe került Siófokról a juniorválogatott 18 éves kapusa, Csapó Kincső, akit a szezon előtti várakozásairól kérdeztünk.

Tavaly nyáron igazolt Siófokra a junior kézilabda-válogatott keretének tagja, Csapó Kincső. A 18 éves kapus, bár sokat tanult Szikora Melinda és a norvég Silje Solberg mögött, elvétve kapott lehetőséget az NB I-ben. Ezért döntött a kölcsönjáték mellett. „Úgy voltam vele, hogy második számú kapusként tizennyolc-tizenkilenc évesen nagy lehetőséget kapok azzal, hogy Szombathelyre igazolhatok – kezdte honlapunknak Csapó Kincső. – Közben pedig azt is gondolom, hogy a két világklasszis kapus mögött egyelőre nem jutna nekem nagy szerep, így a tapasztalatszerzés szempontjából mindenképpen a jobb döntést hoztam. Bízom benne, hogy Katarina Tomasevics mellett is sokat tanulhatok.”

Csapó Kincső a tapasztalatszerzés miatt igazolt Szombathelyre Fotó: Cseh Péter/MKSZ
Csapó Kincső a tapasztalatszerzés miatt igazolt Szombathelyre Fotó: Cseh Péter/MKSZ
Csapó elmondta, az első benyomásai pozitívak, tetszik neki a város és a csapattársai is kedvesen fogadták. Minden adott tehát ahhoz, hogy jól induljon a szombathelyi kihívás. „Azt gondolom, hogy egy fiatal kapusnak a tapasztalatszerzés a legfontosabb. Minél többet kell játszani, hogy az ember megismerje a játékosokat, kiismerje az ellenfeleket. Az élmezőnyben már elengedhetetlen a gyorsaság és a határozottság, mert nem akármilyen lövések érkeznek felénk.” A dunaújvárosi nevelésű fiatal kapus szerint nem az első valódi NB I-es évében kell megváltania a világot, reális célokat szeretne kitűzni. „A legfontosabb, hogy szeretnék minél többet játszani, de igazából mindennel elégedett leszek. Azt kell elérnem, hogy ha esetleg Tomasevicsnek nem megy, akkor kiérdemeljem a bizalmat, és bátran becseréljenek. Ami pedig a csapat céljait illeti, bízom benne az erős középmezőnybeli helyezésben.” További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.