UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Tollaslabda

2020-08-19 15:43

Tollaslabda: a ceglédi Living Sport csarnokban készült az U15-ös és U13-as válogatott

Három éve átadott gyönyörű létesítményben, a Living Sport csarnokban edzőtáborozott az U15-ös és U13-as tollaslabda-válogatott keddig; a vezetőedzővel, Gregor McVeannel és ceglédi sportkomplexum ügyvezetőjével, Nagy Krisztiánnal beszélgettünk.

Cegléden, az impozáns Living Sport csarnokban készült péntektől keddig a Gregor McVean vezette a fiú és leány U15-ös és U13-as tollaslabda-válogatott.

A ceglédi Living Sport tollaslabdacsarnokban készülhetett az U15-ös és U13-as válogatott augusztusban
A ceglédi Living Sport tollaslabdacsarnokban készülhetett az U15-ös és U13-as válogatott augusztusban
„Először táborozhattunk Cegléden, nagyon hasznos napokat töltöttünk együtt a korosztály legjobbjaival. Három éve dolgozom Magyarországon, szóval nehéz lenne megfogalmaznom, az eddigiekhez képest, milyen erős generáció a szóban forgó.  Az viszont kétségtelen, ügyes gyerekek, látom bennük a lehetőséget. Nem szabad ugyanakkor elfelejtenünk, hogy pályafutásuk elején járnak. Az én legfőbb feladatom felkészíteni őket arra, hogy minél jobban szerepeljenek a nemzetközi porondon; meg kell állniuk a helyüket később, a nagyobb utánpótlás-korosztályokban és a felnőttmezőnyben egyaránt” − fogalmazott a skót szakember. Gregor kiemelte a kiváló körülményeket, amelyeket a ceglédi csarnok nyújtott a fiataloknak. A bázist közel három éve, 2017 szeptemberében nyitották meg. „Ezerkétszáz négyzetméteren kilenc pályánk van, emellett a konditermet, a termálvizes medencét és az apartmanokat is használhatják a fiatalok. Családi vállalkozás keretein belül építettük meg a sportkomplexumot. A városban nem volt a tollaslabdázásra alkalmas létesítmény, ily módon gondolta édesapám, Nagy László úgy, hogy megvalósítja elképzeléseit. Teljesen önállóan üzemelünk, sőt a saját klubunkat, a Living SE-t is létrehoztuk. Immár több, mint száztíz gyerekkel foglalkozunk. A nulláról indultunk, és egyre szebb eredményeket érnek el a tanítványaink” − meséli a csarnok ügyvezetője, egyben a Living SE elnöke, Nagy Krisztián. A tollaslabda nem tartozik a legnépszerűbb sportágak közé idehaza, ennek ellenére három év alatt népes bázist alakítottak ki Cegléden. Mennyire nehéz a dolguk? „Manapság nem egyszerű a gyerekeket rávenni a sportolásra. Nem csak őket, a szüleiket is. A tapasztalatunk mégis az, ha eljönnek hozzánk, egyből megszeretik ezt a játékot. Bizakodóak vagyunk a jövővel kapcsolatban, hiszen versenyzőink egytől egyig csillogó szemekkel járnak hozzánk, szívvel-lélekkel edzenek, s nyitottak a fejlődésre.” További korosztályos híreink TOLLASLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.