UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2020-08-20 19:33

Úszás: elismerő visszhangok a Négy Nemzet-verseny után

Többek között a swimswam.com szakportál is kiemelte, hogy nagy sikert aratott a fiatalokra is összpontosító, rendhagyó ügyességi számmal megfűszerezett Négy Nemzet-úszóverseny.

A neves szakportál, a swimswam.com is beszámolt róla, hogy Magyarország sikeresen megszervezte a koronavírus-járvány miatti féléves szünetet követő első úszóviadalt, a Négy Nemzet-versenyt.

A labdafújás is nagy sikert aratott Fotó: Derencsényi István/MÚSZ
A labdafújás is nagy sikert aratott Fotó: Derencsényi István/MÚSZ
A háromnapos margitszigeti eseményt, melyen július végén a házigazdákon kívül Ausztria, Csehország és Lengyelország képviselői vettek részt, nem csupán a néhány kiemelkedő eredmény szempontjából méltatta, hanem kitért arra is, a szervezők célja többek között a jelenlegi helyzetben is a versenylehetőség megteremtése, az állapotok felmérése és a sportág népszerűsítése, egyúttal a szórakoztatás volt. Kiemelte, a versenyen kivételesen nagy sikert aratott a zárószám, az úgynevezett „vicces váltó” bemutatkozása, melynek során a válogatott nyolc úszója a Jövő Bajnokai program három-három fiataljával alkotott egy-egy váltót 4×50 méter gyorson, és vívott ügyességi feladatokkal fűszerezett csatát. A váltó első versenyzőjének strandlabdát kellett felfújnia az úszás végén, a másodikra a „bottle flip” elnevezésű flakonos kihívás várt, a harmadiknak kirakós feladat jutott, míg a negyediknek már vizes pólóban kellett teljesítenie a távot. A kiváló hangulat mellett pedig olyan teljesítményeket is láthattunk az utánpótláskorúaktól, mint a 17 éves Kós Huberté, aki 200 és 400 méter vegyesen is új évjáratos rekordot úszott. További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.