UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2020-08-21 16:53

Kenu: a felmérőversenyeken nem tudták megverni, Vass Zoltán most az ob-ra és az ORV-re készül

A felkészülés jól sikerült, az igazán fontos események azonban csak most következnek a 18 éves Vass Zoltánnak, aki az őszi ORV-n emlékezetes versenyzéssel búcsúzna az ifjúsági korosztálytól.

Már a nyakunkon a jövő heti felnőtt és utánpótlás kajak-kenu országos bajnokság. Az ifjúsági korosztályban feltétlenül a nagy esélyesek közé tartozik a kenus fiúk mezőnyében a nyári felmérőversenyeken egyeduralkodó Vass Zoltán. Így a Lágymányosi Spari Vízisport 18 éves versenyzője sem lehetett elégedetlen. „Mindenképpen fontos volt, hogy megrendezték ezt a versenysorozatot, jó volt lemérni, hol tartunk a felkészülésben – mondta honlapunknak Vass Zoltán. – Elégedett vagyok, mert mindegyiket sikerült megnyernem, leszámítva, amikor a felnőttek között indultam, de jó volt az is, mert kiderült, milyen szinten járok hozzájuk képest.”

Vass Zoltán szépen búcsúzna az ifjúsági korosztálytól Forrás: Facebook
Vass Zoltán szépen búcsúzna az ifjúsági korosztálytól Forrás: Facebook
A jó formáját többek között annak is köszönheti, hogy a karanténidőszak alatt sem állt le a tréningekkel. A vizes edzések három hétig szüneteltek, de erőnlétileg formában tartotta magát, és gyakorlatilag ott folytatta, ahol korábban abbahagyta. Annak viszont természetesen nem örült, hogy az idei ifjúsági világ- és Európa-bajnokságot is törölték. „Nagyon sajnáltam, mert az eddigi legnagyobb lehetőségem lett volna. Most kerültem a legjobb korba, tizennyolc évesen szerettem volna jó eredményt elérni. Nem is igazán emlékszem, mi lendített tovább, de most már túl vagyok rajta.” Olyannyira, hogy már a csütörtökön kezdődő utánpótlás országos bajnokságra hangol a maratoni ifjúsági Európa-bajnok kenus. „Először természetesen az ob-ra koncentrálunk, de utána nagyon tervezzük az ORV-t is győri partneremmel, Pálla Balázzsal. Szeretnék egyesben és párosban is jól menni, az lenne az igazi.” Vass már csak azért is emlékezetessé tenni a szolnoki és szegedi viadalt, már így szépen búcsúzhatna az ifjúsági korosztálytól. Utána már a felnőttek, illetve U23-asok közé tartozni, amihez szerinte az állóképessége megvan, de erőben sokat kell fejlődnie. További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.