UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2020-08-23 12:53

Kosárlabda: Angyal Barbara több szóhoz jutna az NB I-ben

A 19 éves Angyal Barbarával, a Ludovika-FCSM Csata többszörös utánpótlás Európa-bajnoki érmes kosárlabdázójával beszélgettünk az U20-as válogatott táborában történtekről, a továbbtanulásról és a következő évadbeli céljairól.

A Ludovika-FCSM Csata első osztályú kosárlabda-bajnokságban szereplő csapatának 19 éves irányítója, Angyal Barbara is részt vett az U20-as válogatott júliusi, székesfehérvári összetartásán, így a Sopron Basket vezetőedzőjével, Gáspár Dáviddal dolgozhatott, hiszen ő egyben a korosztályos nemzeti együttes mestere is.

Angyal Barbara a Sopron Basket elleni évadnyitó mérkőzésen Forrás: hunbasket.hu
Angyal Barbara a Sopron Basket elleni évadnyitó mérkőzésen Forrás: hunbasket.hu
„Ismerjük Dávidot, az U18-as válogatottban másodedzőként foglalkozott velünk. Persze ebben a minőségben más a munka vele, de nagyon élveztem, szerintem kiváló szakember. Eleinte megnézték, milyen állapotban vagyunk, ehhez mérten alakították ki a programot, majd alap védekezési és támadási szerkezeteket vettünk át” − meséli Angyal. A többi Európa-bajnoksághoz hasonlóan az U20-as női A divíziósat is törölték, amely ráadásul idehaza, Sopronban lett volna. „Sajnáltam, hogy törölték az Eb-t, főleg amiatt, mert hazai közönség előtt játszhattunk volna. Szerencsémre jövőre is utánpótláskorú maradok, csakúgy, mint a csapat többsége. Noha döntés még nem született róla, reméljük ugyanott, egy évvel több rutinnal, ütőképesebb egységgel léphetünk pályára jövőre.” Barbara májusban érettségizett, és úgy döntött, továbbtanul. „Szeptemberben kezdek a Testnevelési Egyetemen, sport- és rekreációszervező szakon, levelező tagozatosként. Nem igazán tudtam még eldönteni, milyen diplomát szeretnék, szóval maradtam a sportnál, elvégre ez áll a legközelebb hozzám. Az biztos, hogy gondolnom kell a kosárlabda utáni életre is, emiatt jelentkeztem.” A Csata kiválóan szerepelt a legutóbbi, csonka évadban: a lefújás előtt a bajnokság negyedik helyén tanyázott Tursics Krisztián együttese. „Vannak változások a keretben: távozókkal és érkezőkkel egyaránt. Ami biztos, hogy Böröndy Vivien, Hegedűs Janka és Keyona Hayes nálunk folytatja a pályafutását. Már tavaly is elég fiatalok voltunk, és ez ősztől sem lesz másképp. Abban bízom, hogy legalább olyan jók leszünk, mint a legutóbbi kiírásban.” Angyal a 2019/2020-as ligában nem igazán találta a helyét: kilenc mérkőzésen lépett pályára, ezeken átlagban 2.2 pontot és 1.3 gólpasszt jegyzett. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy decemberben súlyos tünetekkel járó mononukleózist (más néven csókbetegség − a szerk.) diagnosztizáltak nála, emiatt kényszerpihenőre szorult. „Mindig az a célom, hogy több lehetőséghez jussak, és a lehető legtöbbet hozzam ki magamból a pályán. Nem lesz ez másképp szeptembertől sem. A figyelmem valamelyest elterelte a gimnázium, de végre ott lehetek a délelőtti edzéseken is. A folytatásban tehát jobban koncentrálhatok a játékra, és fokozatosan szeretnék egyre több szóhoz jutni az első osztályban.” További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.