UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét karodzók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Sakk

2020-08-23 19:00

Sakk: az U20-asokkal soraiban a legjobb 16 között a magyar csapat az online olimpián

Már a legjobb 16 között tart a négy U20-as játékost szerepeltető magyar csapat az online sakkolimpián.

Folytatta nagyszerű szereplését az U20-as játékosokat is soraiban tudó magyar válogatott az online sakkolimpián, és bejutott a torna legjobb 16 csapata közé, miután a második helyen végzett a Top Divízióban.

A 18 éves Kozák továbbra is remekel Fotó: Niki Riga
A 18 éves Kozák továbbra is remekel Fotó: Niki Riga
A 15 perces játékidővel és 5 másodperces lépésenkénti bónuszidővel zajló eseményen a fordulókban minden csapatból két férfi, két női, és egy-egy U20-as leány és fiú játékos játszik összesen hat táblán. Papp Gábor szövetségi kapitány válogatottjában Demeter Dorina, Gaál Zsóka, Kozák Ádám és Persányi Barnabás képviseli a fiatalokat. Ők már az első csoportkörben, a Divízió 2-ben is megmutatták, hogy lehet rájuk számítani, és ez így volt a jóval erősebb együtteseket felvonultató Top Divízióban is. A magyarok pénteken a franciák elleni szoros győzelemmel kezdtek, majd kikaptak a végül csoportgyőztes azeriektől. A harmadik fordulóban Hollandia, már szombaton a negyedikben Dél-Afrika legjobbjai sem jelentettek akadályt, az egyik legnagyobb sikernek pedig az ukránok elleni győzelem számít. A szlovákok elleni nyertes meccset követően vasárnap a kazahok legyőzésével indított a csapat, és még a spanyolok elleni vereség is belefért, mert a norvégokkal szemben ismét jó formát hozott a válogatott. A magyarok legfoglalkoztatottabb játékosa a 18 éves nagymester, Kozák Ádám volt, aki csupán ukrán ellenfelétől kapott ki, a 9 partijából bravúros teljesítménnyel 6,5 pontot hozott a konyhára. Ebből magától értetődik, hogy Persányi Barnabás nem kapott lehetőséget az elmúlt három napban, a lányok viszont felosztották a terepet egymás között. A 13 éves Gaál Zsóka 5 megszerezhető pontból hármat, a 2005-ös születésű Demeter Dorina 4-ből kettőt gyűjtött. A szövetségi kapitány úgy fogalmazott az online olimpia előtt, az elsődleges cél az egyenes kieséses szakaszba való jutás. Nos, ezt a feladatot elvégezték a magyarok. A négy csoportgyőztes, India, Azerbajdzsán, Oroszország és az Egyesült Államok automatikusan a legjobb nyolc közé került. Magyarország a németekkel játszik a negyeddöntőbe jutásért, és egy esetleges újabb siker esetén az orosz csapat következik.

A magyar csapat tagjai (rapid Élő-pontszámok) Nők: Hoang Thanh Trang (2338), Papp Petra (2297), Gara Tícia (2274), Gara Anita (2279) Férfiak: Gledura Benjamin (2619), Erdős Viktor (2580), Bánusz Tamás (2614), Balog Imre (2626) U20-as lányok: Gaál Zsóka (1816), Demeter Dorina (1885) U20-as fiúk: Kozák Ádám (2438), Persányi Barnabás (2019) Szövetségi kapitány: Papp Gábor

A részletes eredményeket ITT lehet böngészni. További korosztályos hírek SAKKBAN a sportági aloldalunkon.