UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Birkózás

2020-08-24 19:32

Birkózás: jól viselték a kadét lányok a korosztályos Eb törlését

Bócsán és Szigetszentmiklóson edzőtáborozott a Gyurasits Csaba vezette kadét leány birkózóválogatott, amely az idén már biztosan nem léphet szőnyegre világversenyen, hiszen a korosztály lengyelországi Európa-bajnokságát törölte a nemzetközi szövetség.

Véget ért a kadét leány birkózóválogatott kéthetes augusztusi felkészülése, amelynek az első fele Bócsán, a serdülőkkel együtt, a második fele pedig Szigetszentmiklóson, a felnőtt és a junior nemzeti együttessel közösen zajlott.

Bócsán, a serdülőválogatottal együtt készültek a kadétok
Bócsán, a serdülőválogatottal együtt készültek a kadétok
„Csak jót mondhatok róluk, hiszen végig nagyon keményen odatették magukat. Tényleg, le a kalappal előttük − kezdi a vezetőedző, Gyurasits Csaba. − Noha jó lenne tudni, valójában hol is tartanak jelenleg a nemzetközi mezőnyhöz képest, erre továbbra sem kerülhet sor. Ilyenkor nem az erőnléti fejlesztésre helyezzük a hangsúlyt, hiszen annak a klubokban kell megtörténnie; a táborokban erre nincs idő. Ily módon leginkább a technikai elemek csiszolása volt a cél.” A nemzetközi szövetség márciusban bejelentette, elhalasztja a versenynaptárban szereplő összes viadalt, így a kadét Európa-bajnokságot is. Július elején a szervezet közleményben tudatta, az eseményt október 5. és 11. között megtartják, Lengyelországban. Egy hónappal később újabb határozatot közöltek: törlik a seregszemlét. Pedig Gyurasitsék kerete nagyon erős: a serdülő Eb-bronzérmes Matyi Vivien, a kadét Eb-második Szenttamási Róza, a serdülő kontinensbajnoki harmadik Vizi Flóra és a kadét Európa-bajnok Újfalvi Lili egyaránt utolsóévesként küzdött volna. „Kadétként most szerepelhettek volna utoljára világversenyen, így érthető, elkeseredtek a hír hallatán. Komolyabb lelki törést azonban egyikük esetében sem tapasztaltam, nem pecsételte meg az összetartás hangulatát. Értelmes lányokról van szó, elfogadták, ezzel nem tudnak mit csinálni, és csak arra koncentrálnak, hogy a folytatásban legalább olyan szép eredményeket érjenek el, mint amilyeneket Lengyelországban szerezhettek volna. A következő versenyüket idehaza, Gyálon rendezik: a kadét országos bajnokságot.” További korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN a sportági aloldalunkon.