UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2020-08-24 16:25

Jégkorong: a védő, aki szeret támadni – Csollák Márkó az első felnőttszezonjára készül a MAC-HKB Újbudában

Külföldi ajánlatokat is visszautasított a 18 éves Csollák Márkó, hogy maradhasson a MAC-HKB Újbudában, amelyben az idén felnőne az Erste Liga színvonalához.

Alaposan átalakított csapattal készül az Erste Liga új idényére a MAC-HKB Újbuda jégkorongcsapata. A két fővárosi klub összeolvadását követően rutinos, válogatott játékosok és feltörekvő fiatal ígéretek alkotják a keretet, amelyet immár Kangyal Balázs irányít. Az utóbbi társaságba tartozik a MAC utánpótlásából felemelt 18 éves védő, Csollák Márkó, aki augusztusban az U20-as válogatott keretébe is meghívást kapott.

Csollák Márkó felnőne az Erste Liga színvonalához Forrás: MAC-HKB Újbuda
Csollák Márkó felnőne az Erste Liga színvonalához Forrás: MAC-HKB Újbuda
„Egyelőre nincs tökéletesen összeszokva a csapat, játékban és mentalitásban is van még hova fejlődnünk, mégsem értékelném annyira rosszra az eddigi edzőmeccseinket – kezdte honlapunknak a fiatal bekk. – A keret összetételét egyébként nagyon jónak látom, még azon kell csiszolni, hogy mi fiatalok is képesek legyünk a rutinosabb, felnőttjátékosok tempójában menni.” Az újbudaiak vezetőedzője, Kangyal Balázs egy nyári interjújában úgy fogalmazott Csollákkal kapcsolatban, hogy időnként az edzői elvekkel szemben be kell csuknia a szemét, és hagynia kell kibontakozni a játékos kreativitását. „Valóban, Balázs szerintem ezt jól látja, eléggé támadó szellemű védőnek számítok, szeretek ponthoz jutni, góllal vagy assziszttal segíteni a csapatnak. Lehet, hogy néha kicsit kockázatos is ez a fajta játékstílus, kicsit le kell egyszerűsítenem a játékomat, már dolgozom rajta.” A korosztályos válogatott játékos külföldi ajánlatokat is visszautasított a MAC-HKB és az Erste Liga kedvéért. „Annyira nem volt nehéz döntés, mert ki akartam próbálni magamat a felnőttek között és a suli szempontjából is jó, hogy itthon maradtam. Meg úgy voltam vele, hogy ha az idén megkaptam volna az esélyt, akkor jövőre is jöhet lehetőség. Az idén mentálisan és fizikailag is fel szeretnék nőni ehhez a szinthez, a csapattal pedig minél előrébb végeznénk a bajnokságban.” További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.