UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2020-08-26 17:54

Kajak-kenu: minden adott a bombaerős utánpótlás országos bajnoksághoz

Hatalmas csatákra van kilátás a csütörtökön kezdődő utánpótlás ob-n; a fiatalok Szolnokon vigasztalódhatnak az elmaradt korosztályos világ- és Európa-bajnokság miatt.

Csütörtöktől vasárnapig tartják a U23-as, ifjúsági és serdülőkorú kajakosok, kenusok országos bajnokságot Szolnokon. A közvetlenül a felnőtek viadal után következő esemény egyben kvalifikációs viadal is az idén kiemelt jelentőséggel bíró Olimpiai Reménységek Versenyére is. Mert a koronavírus-járvány hatásait a kajak-kenusok is alaposan megszenvedték. Az edzések szünetelésével kapcsolatban talán ők voltak a legszerencsésebbek, a válogatottaknak legfeljebb egy-két hetet kellett kihagyniuk, de a két legfontosabb korosztályos verseny, a világ- és Európa-bajnokság elmaradt. Így mindenki az ORV-re készül, amelyet a tervek szerint szeptember 17. és 20. között tartanak Szegeden.

Kőhalmi Emese is az utánpótlás ob nagy esélyesei közé tartozik Forrás: godhirek.hu
Kőhalmi Emese is az utánpótlás ob nagy esélyesei közé tartozik Forrás: godhirek.hu
Az utánpótlás-válogatott szövetségi kapitánya nemrégiben elismerően nyilatkozott honlapunknak a fiatalok az elmúlt hónapokban végzett munkájáról: „Mind a gyerekek, mind pedig az edzők nagyon motiváltak, csak elismeréssel beszélhetek róluk. Ebből a szempontból talán az utolsó éves ifik helyzete a legnehezebb, hiszen éppen arról vb-ről és Eb-ről maradnak le, amelyen a legnagyobb esélyük lett volna a jó eredmény elérésére. Viszont tényleg azt látom, hogy mindenki túltette magát a válságon, és minden adott ahhoz, hogy az év főversenyének nyilvánított szegedi Olimpiai Reménységek Versenyén jól szerepeljünk.” A jó formára pedig garancia lehet a felnőttek között mutatott kiemelkedő forma: K–1 1000 méteren például Csipes Tamara mögött két még ifjúsági korú versenyző Kőhalmi Emese és Rendessy Eszter ért be második-harmadiknak. A szolnoki ob-n az első napon a 200, a másodikon az 1000, a harmadikon pedig a 500 méteres számokat rendezik, míg vasárnap a váltók és a maratoni számok lesznek műsoron. A bajnokság részletes programja itt található. További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.