UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kerékpársportok

2020-08-26 16:32

Országúti kerékpár: Vas Kata Blanka hatodik lett az U23-as Eb-n

Elérte célját, és az élmezőnyben egészen pontosan a hatodik helyen végzett a 19 éves Vas Kata Blanka az U23-asok franciaországi kontinensviadalán.

Néhány napja még a hazai elit országúti bajnokságon diadalmaskodott a belga Doltcini-Van Eyck Sport 19 éves kerékpárosa, Vas Kata Blanka. Szerdán pedig már a franciaországi U23-as, szintén országúti Európa-bajnokságon, egyetlen magyar indulóként tekert.

Vas Kata Blanka az U23-as Eb-n is jól ment Fotó: Vanik Zoltán/bringasport.hu
Vas Kata Blanka az U23-as Eb-n is jól ment Fotó: Vanik Zoltán/bringasport.hu
A viadal előtt a hazai szövetség honlapjának, a bringasport.hu-n így nyilatkozott az esélyeiről: „Az idei Európa-bajnokságon lesz külön U23-as női kategória, ami kedvez számomra, úgyhogy nagyok az elvárásaim magammal szemben. Szeretnék a legjobb tíz között zárni, de a valós célom a top öt lenne. A koronavírus-járványt követő korlátozások enyhítése után Spanyolországban három 1.1-es UCI kategóriás versenyen szerepeltem, ahol remek eredményt értem el, erős mezőnyben, így reálisnak látom a céljaimat. Kedvez nekem a dimbes-dombos pálya is, nincsenek nehéz emelkedők benne.” A magyar kerékpársport legnagyobb ígérete be ismét beváltotta a hozzá fűzött reményeket a csaknem 82 km-es mezőnyversenyben, összejött az áhított legjobb tíz, a top öt is csak hajszál híján nem. A borzasztó szoros befutóból végül hatodikként került ki Vas a nála négy évvel idősebbek mezőnyében, az első az olasz Elisa Balsamo lett a franciaországi Plouay-ban.

U23-as országúti kerékpár Európa-bajnokság, Plouay (Franciaország) 1. Elisa Balsamo (Franciaország) 2:15:27, 2. Lonneke Uneken (Hollandia), 3. Emma Cecilie Jörgensen (Dánia), …6. VAS KATA BLANKA

További korosztályos hírek KERÉKPÁRSPORTOKBAN a sportági oldalunkon.