UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2020-08-27 17:15

Jégkorong: új felkészülési stratégiát alkottak meg a korosztályos válogatottaknak

Új utánpótlás-válogatottakat érintő programot indított el az MJSZ; technikás, támadó szellemű hokit szeretnének látni a fiataloktól a vezetők.

A szövetség legfontosabb céljai között szerepel az utánpótlás nemzeti együttesekkel kapcsolatban a játékosok egyéni képzése, megismertetni velük a válogatott által filozófiát és rendszert, kiváló eredményeket elérni az U20-as és U18-as világbajnokságokon, valamint a klubokban dolgozó edzők képzése, hogy tisztán lássák a stratégiát, és annak megfelelően tudjanak dolgozni a mindennapokban.

Új stratégia szerint készülhetnek a korosztályos hokiválogatottak Fotó: Mura László
Új stratégia szerint készülhetnek a korosztályos hokiválogatottak Fotó: Mura László
A közleményben hangsúlyozzák, hogy a mindenkori válogatott filozófiája a mérkőzéseken szilárd alapokon nyugvó, technikás, támadó szellemű jégkorongot vár el. A válogatottak edzői a táborok során fejlesztik a játékosokat, majd kialakítják a keretet. A táborok között a klubokban tartott edzéseken is megfigyelnek, olykor részt is vesznek azokon, majd a klubmérkőzéseken is figyelemmel követik az adott korosztály legtehetségesebb elit szintű játékosait. Az MJSZ által megálmodott modell a következőképpen néz ki, szemléltetve az egyes lépcsőfokokat: hokiválogatott stratégia Ami a két világbajnokságra készülő korosztály programját illeti: az U20-asok december 13-19. között szerepelnek Dániában az I/A csoportos viadalon, míg az U18-asok jövő áprilisban játszanak az olaszországi I/B osztályú viadalon – feltéve, ha nem szól közbe ismét a koronavírus-járvány.

Kiütéses U18-as siker a Tüskecsarnokban Csütörtök délután a fővárosi Tüskecsarnokban nyitotta meg az évadot az U18-as, vagyis ifjúsági válogatott. Svasznek Bence együttese magabiztosan, négy góllal múlta felül a lengyeleket, akikkel péntek délelőtt újra összecsap. Magyarország–Lengyelország 6–2 (2–0, 3–0, 1–2) G: Tóth T., Sándor 2-2, Bartók, Dobos, ill. Duleba, Menc

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.