UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2020-08-29 19:32

Cselgáncs: megrendeznék az országos bajnokságokat

Elnökségi ülést tartott csütörtökön a Magyar Judo Szövetség (MJSZ); a napirendi pontok között kiemelt helyet kapott a versenyrendszer lehetőség szerinti újraindítása és az országos bajnokságok megtartásának mikéntje.

A koronavírus-járvány a dzsúdósok versenyrendszerét is szétzúzta, nemcsak az olimpia, az ötkarikás kvalifikációs viadalok estek áldozatául, minden korosztály erőpróbák nélkül maradt, március óta egyetlen versenyt sem rendeztek − írja a judoinfo.hu. Ez a helyzet tarthatatlan, a szakemberek egységesen azt az álláspontot képviselik, hogy a hónapok óta tréningező sportolóknak lehetőséget kell adni felkészültségük mérésére.

A junior cselgáncsválogatott is megmutatná magát a korosztály országos bajnokságán
A junior cselgáncsválogatott is megmutatná magát a korosztály országos bajnokságán
„Az a feladatom, hogy tartsam a lelket a sportolókban, éppen ezért állítom őket folyamatosan újabb megméretések elé: másfajta küzdősportot próbálnak ki, víz alatti hokit játszanak egymás ellen, mi több, a balatoni strandrögbibajnokságra is benevezem őket. Meggyőződésem, hogy csak ezeknek a segítségével lehet minőségben átvészelni a mostani, kilátástalan időszakot – nyilatkozta a felnőtt férfiválogatott szövetségi kapitánya, az MTK Budapest cselgáncsszakosztályának vezetőedzője, Pánczél Gábor a klub honlapjának. Az MJSZ elnöksége is a hazai versenyrendszer, legalább részleges újraindítását támogatja. A részletek egyelőre nem véglegesek, sok feladat áll még a szövetség vezetői és az edzőbizottság előtt. A szervezet versenyprotokollt fektet írásba, szigorúan szabályozzák majd, milyen feltételekkel lehet eseményeket rendezni, illetve azokon részt venni. A legfontosabb cél az, hogy ebben az évben is megrendezzék az országos bajnokságokat minden korcsoportban. Az már valószínűsíthető, hogy amíg a járvány tart, a versenyek zárt kapusok lesznek, vagyis nézők, szülők nem vehetnek részt rajtuk, a rendezőknek törekedniük kell arra, hogy egy időben csak egy korosztály képviselői küzdjenek, és a járványvédelmi szabályok is szigorúak lesznek: kötelező lesz a maszkviselés, a távolságtartás (kivéve természetesen a küzdőtérre lépő dzsúdósoknak) és a rendszeres fertőtlenítés. A szövetség – ahogyan ezt már más sportágakban is láthatjuk – úgynevezett COVID-koordinátort jelöl ki, aki minden, a járványügyi szabályokat érintő területet összefog. A testület és a bizottságok döntéséig biztosat nem lehet mondani a folytatásról, de egyelőre mindenki úgy készül, hogy szeptember 19-én az egri Tóth Péter-emlékverseny lesz az első hazai erőpróba. Az ősz első hónapjában még egy országos viadal lenne, de a paksi korosztályos Atom-kupa megrendezése erősen kérdéses, a városban ugyanis elmaradnak a nagyobb tömegeket mozgató események. További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.