UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kerékpársportok

2020-08-29 08:49

Országúti kerékpár: dán siker a nyíregyházi junior-világkupaversenyen

Mind a négy szakaszt megnyerte, így összetettben is az élen végzett a dán Tobias Lund Andersen az országúti kerékpárosok nyíregyházi központú junior-világkupaversenyén, amelyen a legjobb magyar a tizenharmadikként záró Mészáros Bence lett.

A 18 éves dán országúti kerékpáros, Tobias Lund Andersen teljesen megérdemelten nyerte meg összetettben a nyíregyházi központú Visegrad 4 Juniors elnevezésű junior-világkupaversenyt, miután a szerdától péntekig tartó viadal mind a négy szakaszát megnyerte. A versenyen, amely a koronavírus-járvány miatt az idei egyetlen állomása volt a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) Nations’ Cup korosztályos világkupa-sorozatának 14 csapat 96 kerékpárosa vett részt.

Andresen négy szakaszt nyert Fotó: Vígh Attila
Andresen négy szakaszt nyert Fotó: Vígh Attila
A három nap alatt 280 kilométert teljesítettek az indulók. A szerdai nyitónapon a 95 kilométer hosszú Vásárosnamény-Nyíregyháza mezőnyversenyre, csütörtökön délelőtt a 4.5 kilométeres nyíregyházi egyéni indítású időfutamra, délután Ibrány közekében 73 kilométeres mezőnyversenyre került sor, míg a pénteki zárónapon a Vásárosnamény és Nyíregyháza közötti több mint 107 kilométer várt a versenyzőkre. „Nem gondoltam volna, hogy négy szakaszt is sikerül nyernem, egy vagy két etapgyőzelemben bíztam, de ez minden álmom felülmúlta. A csapatom ezen a napon is remek munkát végzett, ma már az egész mezőny ellenünk dolgozott, folyamatosan támadtak minket, nem volt könnyű dolgunk. Örülünk, hogy ismét tökéletesen sikerült a sprintet felvezetnünk, így feltettük az i-re a pontot” – értékelt a negyedik szakasz után Andersen a verseny honlapjának. A győztes után a második helyen a német Luca Dressler, a harmadikon a szintén dán Gustav Wang végzett. A csapatversenyt a dánok nyerték. A magyarokat az ifjúsági válogatott és a Debreceni KSI Regional csapata képviselte. A legjobb hazai versenyző a nemzeti csapat színeiben induló Mészáros Bence lett, aki az összetett 13. helyén végzett. „Két kilométerrel a vége előtt volt egy kisebb bukás, ami miatt majdhogynem meg kellett állnom, így csak a mezőny végén sikerült célba érnem, de ennek ellenére megőriztem összetettben a legjobb magyarnak járó megkülönböztető trikót – mondta Mészáros az utolsó napról. – A szakasz során többször is próbálkoztunk, igyekeztünk kontrollálni a történéseket, szerettük volna felvezetni a hajrát. Örülök, hogy részt vehettem ezen a világkupán, bízunk benne, hogy jövőre előrébb léphetünk.”

VISEGRAD 4 JUNIOR-VILÁGKUPAVERSENY, NYÍREGYHÁZA Összetett végeredmény 1. Tobias Lund Andersen (Dánia) 6:03:37 2. Luca Dressler (Németország) + 31 mp 3. Gustav Wang (Dánia) + 32 mp 4. Moritz Kretschy (Németország) + 40 mp 5. Klaus Bitzinger (Németország) + 42 mp 6. Christian Spang Kjeldsen (Dánia) + 43 mp 7. Matic Macek (Szlovénia) + 44 mp 8. Luca Jenni (Svájc) + 46 mp 9. Sefan Marble (Ausztria) + 46 mp 10. Alessandro Romele (Olaszország) + 51 mp … 13. Mészáros Bence (Magyarország) + 51 mp

További korosztályos hírek KERÉKPÁRSPORTOKBAN a sportági