UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2020-08-30 12:55

Cselgáncs: Farkas Bence már elsőéves juniorként Eb-érmes lenne

A 17 éves Farkas Bencének a terveivel ellentétben, utolsó éves ifiként nem lesz lehetősége aranyérmet szereznie a korosztályos Európa-bajnokságon. Ő azonban csak a jövőre koncentrál, már 2021-ben dobogóra állna a junior cselgáncsozók kontinensviadalán.

Nem túlzás azt állítani, remek szezont zárt tavaly, az akkor még másodéves ifjúsági cselgáncsozó, 17 éves Farkas Bence: az RHDSE fiatalja, 2019-ben az 55 kilósok mezőnyében szerepelt, s az beki Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon, valamint a varsói korosztályos Európa-bajnokságon egyaránt ezüstérmet szerzett. Az idén nem titkolt szándéka lett volna eggyel fényesem érmet nyernie a kollekciójába, erre azonban úgy tűnik, a koronavírusjárvány miatt nem kerülhet sor.

Farkas Bence vitte a magyar csapat zászlaját a tavalyi EYOF-on Bakiban Forrás: MOB
Farkas Bence vitte a magyar csapat zászlaját a tavalyi EYOF-on Bakiban Forrás: MOB
„Immár a hatvan kilósok mezőnyében szerepelek, utolsó évesként Eb-győztes szerettem volna lenni ebben a kategóriában − mondja Bence. − Már nincs sok esély arra, hogy megrendezik a kontinensviadalt. Sokáig reménykedtem benne, de mostanra lemondtam róla, beletörődtem. Nem sokáig gyötörtem magam ezzel a ténnyel, rögvest arra gondoltam, hogy majd a juniorok között megmutatom, mire vagyok képes. Ez amúgy is jellemző rám: nem a problémán rágódom, mindig a megoldást keresem.” Bence a megoldást jelen esetben a munkában keresi. „Az újraindulás után az edzőmmel, az olimpiai ezüstérmes Hajtós Bertalannal kiscsoportos kültéri edzéseket végeztünk, majd visszatértünk a terembe: szép fokozatosan szoktattuk magunkat ismét a tatamira. Edzőtáborokban is részt vettem a nyáron: Tatán, Cegléden Salgótarjánban zajlottak az összetartások. Úgy vélem, ha szenvedtem is némi formahanyatlást, azt mára korrigáltam. Kifejezetten jó állapotban érzem magam, készen állnék akár a nemzetközi versenyeken való részvételre is.” De mit lehet tudni az őszi programról? „Remélem, megrendezik az országos bajnokságokat, az U23-asok és a juniorok között egyaránt elindulnék. Nem egyszerű a feladatom, erős a nagyobbak mezőnye, de úgy érzem, ott van a helyem a legjobbak között. Muszáj bizonyítanom, főleg amiatt, mert azt tervezem, jövőre, elsőéves juniorként rögvest dobogóra állok valamelyik világversenyen.” További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.