UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2020-08-31 08:56

Kajak-kenu: a KSI szakosztálya volt a legeredményesebb az utánpótlás országos bajnokságon

Négy nap kőkemény küzdelmet hozott az U23-as, ifjúsági és serdülő országos bajnokság, amely egyben válogató is volt a szeptemberi szegedi ORV-re.

Közvetlenül a felnőttek legfontosabb hazai viadal után rendezték meg az U23-asok, az ifjúságiak és serdülők országos bajnokságát Szolnokon. A három korosztály négynapos versenyén, ahogyan azt várni lehetett, nagy csaták zajlottak, amelyekből legtöbbször a legendás fővárosi műhely, a KSI versenyzői kerültek ki győztesként.

Nagy csatákat hozott a szolnoki utánpótlás ob Forrás: MKKSZ
Nagy csatákat hozott a szolnoki utánpótlás ob Forrás: MKKSZ
A huszonhat aranyérem és összesen hatvanhét dobogós helyezés önmagáért beszél, de azért szó nincs arról, hogy a KSI-sek – mások mellett Varga Ádám, Gazsó Alida Dóra, Kőhalmi Emese vezérletével – lesöpörték volna a mezőnyt, hiszen rajtuk kívül is legalább hét klub (Győri Vízisport Egyesület, Szegedi Vízisport Egyesület, UTE, Tiszaújvárosi KKSE, Atomerőmű SE, Lágymányosi Spari Vízisport, MTK Budapest) képviselői szereztek legalább tíz elsőséget. A legjobban várt csaták talán az ifjúsági kajakos lányok között voltak, ahol korosztályos világbajnokok sora szállt hajóba. A nagy versenyfutást kétszer, 500 és 1000 méteren Kőhalmi Emese, míg kétszázon Szellák Szabina nyerte. A felnőtt ob-ra visszatekintve pedig a legnagyobb szenzációt alighanem az okozta, amikor a 20 éves Varga Ádám K–1 1000 méteren legyőzte a szám aktuális világbajnokát, Kopasz Bálintot, akinek ezzel hosszú veretlensége szakadt meg ebben a számban. Az országos bajnokságok után összességében elmondható, nem sikerült rosszul a főpróba, akár, ha a szegedi felnőtt világkupára, akár, ha az Olimpiai Reménységek Versenyére gondolunk. Az U23-as, ifjúsági és serdülő országos bajnokság eredményei elérhetők: ITT További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.