UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2020-08-31 13:34

Kosárlabda: az NKA Pécs csapata nyerte a II. Egyed Mihály emléktornát

Az NKA Pécs junior fiúcsapata szerezte meg az aranyérmet a Rátgéber Kosárlabda Akadémián megrendezett II. Egyed Mihály emléktornán.

A pécsi Rátgéber Kosárlabda Akadémián a junior fiúk számára megrendezett II. Egyed Mihály emléktornán a házigazda NKA Pécs csapata mellett a Kecskeméti KA, a Falco KC Szombathely és a MAFC vett részt. A tornát az NKA Pécs nyerte, az első hely mögött pedig hármas körbeverés alakult ki (egy győzelem, két vereség), amelyből végül a MAFC jött ki a legjobban – egyetlen pontnak köszönhetően végzett a második helyen, és előzte meg a Kecskemétet, míg a trióból a Falco húzta a legrövidebbet. Az NKA Pécs mindhárom mérkőzését megnyerte, így megvédte címét.

Az NKA Pécs otthon tartotta a trófeát Forrás: Rátgéber Kosárlabda Akadémia
Az NKA Pécs otthon tartotta a trófeát Forrás: Rátgéber Kosárlabda Akadémia
Az eredményhirdetésen a pécsi akadémia szakmai és stratégiai igazgatója, Rátgéber László hangsúlyozta, ezzel a tornával egy olyan kiváló szakemberre, Egyed Mihályra emlékeztek, aki nagyon sokat tett a magyar, azon belül pedig a baranyai, pécsi kosárlabdáért. „Köszönjük a résztvevőknek, hogy elfogadták a meghívásunkat és eljöttek erre a tornára. Örömteli, hogy ebben a furcsa, szokatlan helyzetben egyáltalán meg tudtunk még szervezni egy ilyen sporteseményt.” Ahogyan tavaly, úgy idén is itt volt a tornán Egyed Mihály fia, aki megköszönte, hogy nem felejtették el édesapját, és rangos tornával őrzik emlékét. „Édesapám most biztosan mosolyog odafent, látva, milyen erős mezőny jött össze. Az ő gondolatai idézném: a rendszeres sportolás elsősorban az egészség megőrzését szolgálja, közösséget kovácsol, és csak a sporthoz való alázatos hozzáállás hozhat sikert, amely aztán egész életre szóló élményt ad” – fogalmazott Egyed Mihály. „Nagyon hasznos volt számunkra ez a torna, öröm volt látni, hogy fél év után újra mérkőzéseket játszanak a fiúk – értékelt Kmézics Zorán, az NKA Pécs vezetőedzője. – Köszönjük a három ellenfelünknek, hogy elfogadták a meghívásunkat. Mi meccsről-meccsre jobban játszottunk, s ezeknek az összecsapásoknak köszönhetően végre pontos képet kaptunk arról, hogy milyen fázisban vagyunk, min kell a legtöbbet dolgoznunk annak érdekében, hogy igazi csapattá kovácsolódjunk. Sokat jelentett nekünk, hogy Meszlényi Róbert nagyon sok szituációban szép megoldásokkal szolgálta ki a társait. Ezen a tornán ismét megmutatta a tehetségét, ha így dolgozik tovább, akkor szép karriert jósolok neki.”

A II. Egyed Mihály Emléktorna végeredménye 1. NKA Pécs, 2. MAFC, 3. Kecskeméti KA, 4. Falco KC Szombathely Az NKA Pécs legjobb játékosa: Kazy Balázs A MAFC legjobb játékosa: Bóka-Magó Áron A Kecskeméti KA legjobb játékosa: Velkey Géza A Falco KC Szombathely legjobb játékosa: Horváth Náthán A torna legjobb játékosa (MVP): Schmera Gergely (NKA Pécs)

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon