UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2020-09-01 14:37

3x3-as kosárlabda: Lekli József elégedett az U18-as fiúk debreceni teljesítményével

A hazai szövetség honlapjának munkatársa az U18-as fiú 3x3-as kosárlabda-válogatott vezetőedzőjével, Lekli Józseffel beszélgetett a debreceni ifjúsági fesztiválon történtekről.

Ahogyan arról már beszámoltunk, a lányok remekül szerepeltek a Debrecenben vasárnap véget ért 3x3-as kosárlabda ifjúsági fesztiválon; Földi Attila tanítványai megnyerték az U18-as tornát. A fiúknak nem sikerült bejutniuk a legjobb négybe, rajtuk kívül az U23-as válogatottnak és a debreceni csapatnak egyaránt szoríthattunk, de végül a Lekli József vezette alakulat zárt a legelőkelőbb helyen: ötödik lett.

A fiúk az ötödik hely ellenére sem lehetnek elégedetlenek Forrás: hunbasket
A fiúk az ötödik hely ellenére sem lehetnek elégedetlenek Forrás: hunbasket
„Remek bajnokságon vehettünk részt. Nagyon örültünk, hogy megrendezték, mert amikor megtudtuk, hogy nem lesz világbajnokság, kicsit elkeseredtünk. Nagyon jó társaság jött össze az idén, mindannyian kíváncsiak voltunk arra, mire képes az együttesünk. A torna szerintem jó színvonalú volt, erős ellenfelekkel játszhattunk” − nyilatkozta Lelki a hunbasket.hu-nak. A mester arra is kitért, nem lehetnek elégedetlenek, hiszen több mérkőzésen is bebizonyították, ütőképes egységet alkotnak. „Összességében elégedett vagyok a fiúkkal. A csoportmeccseken hosszabbításban kaptunk ki a rutinosabb izraeliektől. A későbbi ezüstérmes szerb U20-as gárdát nagy küzdelemben legyőztük, és ez bravúrosnak mondható, hiszen ez az együttes volt itt Debrecenben az U18-as Eb-n két évvel ezelőtt – a fináléban az akkori magyar válogatott nyert vele szemben. A szlovénokat és a magyar U23-as válogatottat remek játékkal sikerült megvernünk, majd a Debrecen csapata felett is győzelmet arattunk. A mezőnyből szerintem kiemelkedett a szerb U23-as alakulat, amely fizikailag és technikailag egyaránt jobb volt a többieknél. Ellenük is remek játékot mutattunk, de a mérkőzés végére elfáradtunk, így vereséget szenvedtünk.” Lekli amondó, a dekoncentráltságnak köszönhető, hogy az éremért nem küzdhettek. „A négy közé jutásért ismét a szlovénekkel szemben találtuk magunkat. Rosszul kezdtük a mérkőzést, null-öt után már csak szaladtunk az eredmény után, az ellenfelünk remekül dobott és frissebbnek is tűnt nálunk. Erre a meccsre elfáradtunk fejben, nem koncentráltunk eléggé. Csalódásra ennek ellenére sincs okunk. A járvány miatt felkészülési tornák nélkül, nulla tapasztalattal is kiváló mérkőzéseket játszottak a srácok, és amit kértünk tőlük Szarvas Gábor kollégámmal, azt teljes mértékben megcsinálták.” További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.