UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2020-09-02 16:54

Kézilabda: hatalmas élmény, hatalmas siker – a Gyöngyös Európa Liga-továbbjutása a fiatalok szemszögéből

Simán vette az első akadályt a B.Braun Gyöngyös együttese az Európai Kézilabda Ligában, a csapat 19 éves játékosát, Gráf Martint kérdeztük.

A történelmi, ám a koronavírus-járvány miatt félbeszakított szezon után történelmi párharcra készült a B.Braun Gyöngyös együttese az EHF-kupa utódjaként elindított Európai Kézilabda Ligában. A Heves megyeiek ráadásul a két hazai meccs közül ráadásul már az első felvonáson kiütötték (34–21) az észak-macedón Butel Szkopje gárdáját, így a másodikon elszenvedett egygólos is vereség is továbbjutást eredményezett.

Gráf Martin is kivette a részét a Szkopje legyőzésből Forrás: Gyöngyösi KK
Gráf Martin is kivette a részét a Szkopje legyőzésből Forrás: Gyöngyösi KK
A Farkasok 19 éves irányítója, Gráf Martin hétszer talált a kapuba a két találkozón. „Először is óriási élmény, hogy ilyen fiatalon sikerült ezt az egészet megtapasztalnom – kezdte honlapunknak a fiatal játékos. – Úgy gondolom, három éve valami elindult Gyöngyösön, ennek az eredménye volt ez a két meccs is. Természetesen a csurgóiak fair play-díjas visszalépése is kellett hozzá. A városnak és a csapatnak is rengeteget jelent, hogy sikerrel vettük az első akadályt.” A gyöngyösiek saját nevelésű játékosa elmondta, volt benne egy kis drukk a mérkőzés előtt, mondván ez már az NB I, hanem a nemzetközi porond volt. Ami pedig az év hátralévő részét illeti, nem számít könnyű feladatra. „Szeretnék minél többet a pályán lenni, segíteni a csapatot, a saját feladatomat maximálisan szeretném elvégezni. Az idei szezon teljesen más lesz, mint az előző, az első félévben kétszer annyi mérkőzésünk lesz, szerda-szombat ritmusban fogunk játszani, ilyet a Veszprémen és Szegeden kívül még egyetlen csapat sem tapasztalt, a regeneráció lesz a kulcskérdés. Szeretnénk megismételni a tavalyi szereplésünket, ehhez mindenkinek a maximumot kell nyújtania.” További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.