UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2020-09-02 15:48

Úszás: hazai sztárok edzői tanították a Jövő Bajnokait

Virth Balázs és Nagy Péter is edzést tartott az elmúlt napokban a Jövő Bajnokai-program versenyzőinek. Előbbi a pillangó-, utóbbi a gyorsúszás fortélyait adta át a fiataloknak.

Először Virth Balázs mesteredző (Kapás Boglárka trénere) tette tiszteletét a Jövő Bajnokainál a dél-dunántúli régióban, ahol ezúttal a pillangóúszás volt fókuszban. Az elméleti előadás alatt a helyes technikai kivitelezést részletes magyarázattal, videón tekinthették meg a gyerekek, a világbajnok Kapás tolmácsolásában. A gyakorlati rész már a medencében zajlott, ahol az előzőleg látottak kivitelezése volt a cél. Jancsik Árpád a Jövő Bajnokai program összrégiós koordinátora foglalta össze a hétvégi rendezvény lényegét. „Olyan alaptechnikai feladatok kerültek nagyító alá, amivel az adott úszásnem hatékonyságát, gazdaságosságát tudjuk nagymértékben növelni. Kiemelten fontos a Jövő Bajnokai program korosztályai számára, hogy a hangsúly az edzéseken a most tanult alapfeladatok elsajátításán, illetve gyakorlásán legyen. Azzal, hogy több nemzetközileg is elismert edző a program mögé állt egy olyan szakmai információcserét biztosít országosan, ami alapjaiban tudja megerősíteni az utánpótlásbázisunkat. Virth Balázs mostani előadása kiváló példa erre, hiszen azon felül, hogy a gyerekeknek óriási élmény volt, rendkívül fegyelmezetten, odafigyelve végezték a feladatokat, és a partneredző kollégáknak is lehetőség nyílott közvetlenül technikát javítani, illetve kérdezni.”

Virth Balász a pillangóúszás technikáját tanította a Jövő Bajnokainak Forrás: MÚSZ
Virth Balász a pillangóúszás technikáját tanította a Jövő Bajnokainak Forrás: MÚSZ
Virth Balázs, mesteredző amellett, hogy nagyon örült a sok lelkes és tehetséges korosztályos sportolónak, a szakmaiság fontosságát hangsúlyozta: „Az utánpótlásban a technika átadása a cél. Amit a szakma nagyjai letettek az asztalra, abból kell merítenie a jelenkor edzőinek, sportolóinak. Ez a magyar úszósport jövője, erről szólt ez a Jövő Bajnokai-program is.” Hétfőn a BVSC-uszodában tartotta a Budapest II. régió az aktuális találkozót, ahol közös videózással kezdték a programot. A választott úszásnem ezúttal a gyorsúszás volt. Technikai videók elemzése után Nagy Péter ( Kozma Dominik, Bernek Péter és Bohus Richárd edzője) a modernkori gyorsúszás technikája edzést vezényelte le. A beszámolók szerint a gyerekek ott is nagyon élvezték, a program jó hangulatban telt. További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.