UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2020-09-02 18:46

Vízilabda: felemelő és szükséges volt a BVSC-Zugló leánycsapatainak kupasikere

A BVSC-Zugló leány vízilabdacsapatai mindhárom nyári korosztályos kupában döntőt játszottak; a sikerről szót ejtő Mészáros Vanda a serdülőket irányítva hódította el a trófeát.

Kimagaslóan szerepeltek a nyári utánpótlás vízilabdakupákon a BVSC-Zugló leánycsapatai, hiszen mindhárom korosztályban döntőt játszottak. A Petrovics Mátyás vezette ifi a Szentestől (5–4; Sipos Edit-kupa) és a Czigány Károly irányította gyermekcsapat a Dunaújvárostól (13–9; Ernst Ágnes-kupa) bár kikapott a fináléban, Mészáros Vanda serdülőegyüttese elhódította a trófeát – ugyancsak a dunaújvárosiakkal szemben (10–9; Ördög Éva-kupa). A kupagyőztes korosztály, egyben a felnőtt női csapat másodedzője ejtett szót a sikerről.

A kupagyőztes serdülőcsapat Fotó: Valkai Anna
A kupagyőztes serdülőcsapat Fotó: Valkai Anna
„A kupaszerepléssel kapcsolatban semmilyen elvárásunk nem volt, és nem is lehetett volna, hiszen hónapokig nem kínálkozott edzéslehetőségünk. Mégis hét hét edzőtábort tudtunk szervezni, ennek a végére érkezett meg a kupa. Annyit kértünk a lányoktól, próbáljanak meg a legjobb tudásuk szerint játszani, és élvezzék, hogy végre mérkőzésen lehetnek. Az, hogy mindhárom korosztályban döntőt játszottunk, nekünk edzőknek nagyon felemelő érzés. Arról kaptunk visszajelzést, hogy a munkát megérte elvégezni, mindenki becsületesen végig dolgozta az edzőtáborokat. A háromhónapos leállás után úgy jöttünk vissza, hogy valószínűleg mindent elölről kell kezdenünk, de az edzőtábor után némi meglepetésre azt tapasztaltuk, még sincs erre szükség.” Az edzőnő a serdülődöntővel kapcsolatban elmondta, két hasonló tudású csapat találkozott. A mérkőzés várakozásainak megfelelően alakult, hiszen nem tudtak elhúzni egymástól a csapatok, a végén mindkét együttesnek megvolt a lehetősége a gólszerzésre. „A lányoknak nagyon nagy szükségük volt erre a győzelemre, mert a motivációjukat szinte megkettőzte. Az elmúlt hónapokban nem voltak mérkőzések, csak edzettünk. Ha csak a bronzéremért játszunk, az is felemelően hatott volna a játékosokra, mert végre érezték, hogy újra együtt küzdhetnek, örülhetnek. A célunk továbbra is a fejlődés. Ha a korosztályos bajnokságokban szép helyezéseket tudunk elérni, annak csak örülünk, de a felnőttcsapatunk az utánpótlásra épít, elsősorban oda szeretnénk eljuttatni a lányokat. A korosztályos bajnokságra, persze, ugyanúgy készülünk, mintha minden a rendes kerékvágásban menne, és ha esetleg a vírus miatt másképp alakul a helyzet, arra az esetre is van tervünk.” Petrovics Mátyás vezetőedző felnőttkeretében számos saját nevelésű játékos szerepel, és több utánpótláskorú ígéret rendszeresen kap lehetőséget a bizonyításra. Így volt ez a felfüggesztett, folytatásra váró női kupa eddigi csoportmeccsein is. Mészáros Vanda másodedző szerint a fiatalok zökkenőmentesen illeszkednek be az idősebbek közé. „Szerencsére a felnőttcsapatunk jó hangulatú, vidám, összetartó társaság. Az utánpótláskorúak sok segítséget kapnak. A saját teherbírásukhoz igazítva ugyanazt a munkát végzik, mint a felnőttek. A továbbiakban is szeretnénk minél több saját nevelésű játékost a keretben tudni.” További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon