UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2020-09-03 14:46

Kézilabda: Kecskés Dániel góllal debütált a MOL-Pick Szegedben

Bő húsz perc játékkal és góllal mutatkozott be a MOL-Pick Szeged együttesében a 18 éves Kecskés Dániel, aki még sok hasonló élményt szeretne a Kékeknél.

Magabiztos, 39–22-es győzelemmel kezdte a 2020/21-es évadot a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. A Tisza-partiak amellett, hogy simán verték idegenben az Orosházát, két utánpótláskorú újoncot is avattak a 18 éves Kecskés Dániel és a 17 esztendős Rea Barnabás személyében. A jobbszélsőként bevethető, a NEKÁ-tól érkezett juniorválogatott Kecskés ráadásul a 46. percben gólt is szerzett pályafutása első felnőttélvonalbeli találkozóján. „Alig vártam már az első fordulót, az előző este aludni sem tudtam – kezdte honlapunknak a legutóbbi vb-n az All Star-csapatba választott játékos. – A csapattársak is végig rengeteget segítettek, így könnyebb volt átesni a bemutatkozáson. És megvan az első gólom is, amelyet valószínűleg amíg élek, nem fogok elfelejteni.”

Kecskés Dániel góllal mutatkozott be az élvonalban Forrás: MOL-Pick Szeged
Kecskés Dániel góllal mutatkozott be az élvonalban Forrás: MOL-Pick Szeged
Az új szerzemény ráadásul nem csupán gólt lőtt (és szedett össze egy kétperces kiállítást), hanem mindjárt az első félidőben több, mint húsz percet kapott Juan Carlos Pastor vezetőedzőtől. „Egész pályafutásom alatt arról álmodtam eddig, hogy elérjem az NB I-et. Azt viszont álmomban sem gondoltam volna, hogy egyből ennyit játszhatok, az elején inkább csak öt-tíz percekre számítottam. Próbáltam minden pillanatot úgy kihasználni, hogy legközelebb is megkapjam az esélyt.” Azt mondja, a balatonboglári évek után kezdi megszokni az új környezetet, imádja a várost, és jól kijön csapattársaival, valamint poszttársaival (a szerb Bogdan Radivojevics és a szlovén Mario Sostaric) is. „Rengeteg új dolgot, sok apró trükköt tudok ellesni tőlük, akár a támadójátékban, akár védekezésben. Nagyon sok meccsünk lesz már az ősszel, igyekszünk minden téren minden szempontból helyt állni. Én pedig bízom az egyre több játéklehetőségben, mert sokszor szeretném még megtapasztalni azt, amit szerdán átéltem." További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.