UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2020-09-04 12:07

Kézilabda: saját fiataljaiból építkezne a Dunaújvárosi KKA

Visszatérő ikonnal, átalakult vezetéssel és továbbra is erős utánpótlás-neveléssel kezdi az évadot a DKKA, a klub menedzserét, Gurics Attilát kérdeztük.

Még a koronavírus-járvány által uralt hónapokban is nagy reményekkel kezdi az idényt a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia kétszázötven fiatalt felvonultató utánpótlása. Gurics Attilával, a klub menedzserével beszélgettünk. – Jelentős átalakuláson esett az idén a Dunaújvárosi KKA. Mennyiben érinti ez az utánpótlás-nevelést? – Nagy változások történtek, új szakmai stáb állt össze és új vezetés is érkezett a klub élére, de mindenképpen célkitűzés, hogy az előző időszakban elért eredményeket és irányvonalat folytatnunk kell. Örömteli, hogy minden korosztályunk újra edzésbe tudott állni, túl vagyunk már az edzőtáborokon és az edzőmérkőzéseken, és következik a bajnoki rajt.

A saját utánpótlásukra támaszkodnának a dunaújvárosiak Forrás: DKKA
A saját utánpótlásukra támaszkodnának a dunaújvárosiak Forrás: DKKA
Visszatért a klubhoz a 106-szoros válogatott Bulath Anita, ráadásul a klub utánpótlásmunkájában is szerepet vállal. Mennyit jelent ez az egyesületnek? – Természetesen nagyon örülünk neki, nyáron hosszú beszélgetéseink voltak, amikor megtudtuk, hogy befejezné a pályafutását. Ő egy dunaújvárosi ikon, itt nevelkedett, itt lett válogatott játékos. Amellett, hogy még számítunk rá játékosként, példaképet szerettünk volna személyében a gyerekek elé állítani, és a jövőben akár vezetőként, akár edzőként számítanánk rá az utánpótlásunkban. – Eddig is sok fiatal játszott az NB I-es együttesben. Tartják ezt az elvet a továbbiakban is? – Még jobban ebbe az irányba szeretnénk elindulni. Az előző szezonban a felnőttcsapatnak hat idegenlégiósa volt, az idén már csak két külföldit alkalmazunk, és fontos célunk, hogy a jövőben is a saját utánpótlásbázisunkra támaszkodjunk. – Még ma is népszerű a városban a kézilabda? – Nagyon szeretik. Ugye kimondottan sportvárosról beszélünk, fantasztikus múlttal, BL- és EHF-kupa győzelmektől kezdve magyar bajnoki címekig. Sajnos a mostani helyzet, a koronavírus-járvány jelentősen befolyásolja a lehetőségeinket. – Milyen célokkal vág bele az évadba a dunaújvárosi utánpótlás? – Azt tűztük ki, hogy minden utánpótláscsapatunkat szeretnénk versenyeztetni, összesen tizennyolc bajnokságban indulnánk el. Ezen kívül felfelé is versenyeztetjük a fiataljainkat, az NB I/B-ben az ifjúságiakkal, az NB II-ben pedig a serdülőkkel indulunk. További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.