UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2020-09-05 10:00

Kézilabda: simán nyerte története első NB I-es meccsét a Boglári Akadémia-SZISE csapata

Magabiztos, érett játékkal és tizenegy góllal győzött hazai pályán a női kézilabda NB I első fordulójában a szinte kivétel nélkül utánpótláskorúakra építő Boglári Akadémia-SZISE együttese a Békéscsaba ellen.

Történelmi mérkőzésre készülődtek péntek délután Balatonbogláron, a hétéves NEKA csapata először szerepelt az NB I-ben. A kilencven százalékban a bogláriak utánpótláskorú játékosaira épülő együttes a céljául szintén bennmaradást kitűző Békéscsabai ENKSE alakulatát fogadta. Kiélezett csatát lehetett várni, aztán bekövetkezett, amire senki sem számított. A fiatalok már az első félidőben gyakorlatilag eldöntöttek minden lényeges kérdést, huszonegyet szórtak a vendégeknek, kilencgólos előnyükkel nyugodtan készülhettek a folytatásra. A második harminc percben aztán még tovább sikerült növelni a különbséget, a végére kialakult 33–22-es eredménnyel igazán tekintélyt parancsoló rajtot vettek az élvonalban.

Farkas Johanna (zöldben) négy góllal vette ki a részét a bogláriak Békéscsaba elleni sikeréből Forrás: Nemzeti Kézilabda Akadémia Fb-oldal
Farkas Johanna (zöldben) négy góllal vette ki a részét a bogláriak Békéscsaba elleni sikeréből Forrás: Nemzeti Kézilabda Akadémia Fb-oldal
A látottak még a Boglári Akadémia-SZISE néven futó garnitúra vezetőedzőjét, ifj. Kiss Szilárdot is meglepték. „Szoros mérkőzésre készültünk, úgy gondolom, lényegesen több van a békéscsabai csapatban. Sok játékosunk az első élvonalbeli meccsét játszotta, ehhez képest szinte végig fegyelmezetten és stabilan tudtunk kézilabdázni. Hatvan percen keresztül a megfelelő skálán belül maradtunk: nem pörögtük túl, de nem is blokkoltunk le. Ez volt a siker kulcsa.” A hazaiak 20 éves kapusa, Magera Noémi a második félidőben mutatott be néhány fontos bravúrt, majd így értékelt a találkozót követő sajtótájékoztatón. „Nagyon bíztam benne, hogy megnyerjük ezt a mérkőzést, örülünk a két pontnak. Nem gondoltam volna, hogy négyhetes kihagyás után így fogok tudni visszatérni, a lányok rengeteget segítettek, jó támpontot adtak a védekezésükkel, ezzel nekem is könnyebb dolgom volt.” Eközben a békéscsabai oldalon is több utánpótláskorú kapott lehetőséget Vida Gergő vezetőedzőtől. Vámosi Panna (19) ötször, Kukely Anna (17) négyszer, Borgyos Panna (19) és a mindössze 16 esztendős Bucsi Lili pedig kétszer-kétszer volt eredményes. A következő fordulóban a Boglári Akadémia-SZISE jövő szerdán Érden vendégszerepel, míg a Békéscsaba kedden Győrbe látogat.

Női kézilabda NB I, 1. forduló BOGLÁRI AKADÉMIA-SZISE -BÉKÉSCSABAI ENKSE 33-22 (21-12) BOGLÁRI AKADÉMIA-SZISE : Gercsó, Magera (kapusok), Bánhidi, Faragó, Farkas 4 (3), Horváth 2, Juhász, Kajdon 6 (2), Kocsis 2, Kukucska 4, Mlinkó 1, Monori 3, Takó 2, Vajer 1, Vámos 4, Woth 4. Vezetőedző: Kiss Szilárd. BÉKÉSCSABAI ENKSE: Csizmadia, Mistina, Szabó (kapusok), Agbaba 4, Andróczki 1, Borgyos 2, Bucsi 2, Fodor-Bottó, Giricz 2, Iván, Kukely 4, Kukely, Szabó 1, Török 1, Vámosi 5 (3). Vezetőedző: Vida Gergő. Kiállítások: 12, ill. 14 perc. Hétméteresek: 7/5, ill. 6/3.

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.