UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2020-09-06 19:17

Sportlövészet: számos csúcs született a juniorok 25 és 50 méteres ob-ján

A junior sportlövők szombaton és vasárnap rendezett 25 és 50 méteres országos bajnokságán alig akadt olyan csapatverseny, amelyben ne országos csúccsal nyert volna az aranyérmes.

Nagyszerűen szerepeltek a fiatal sportlövők a szombaton és vasárnap a Fehér úti lőtéren rendezett 25 és 50 méteres junior országos bajnokságon, csapatban több hazai csúcs is született a korosztályban.

Számos csúcs született a juniorok 25 és 50 méteres ob-ján Forrás: MSSZ
Számos csúcs született a juniorok 25 és 50 méteres ob-ján Forrás: MSSZ
A viadal szombaton a 25 m pisztoly leányversenyével kezdődött. A KSI-s lányok remekül teljesítettek: az aranyérmet Fábián Sára szerezte meg Komáromi Panna előtt, a dobogó harmadik fokán Szakács Tünde (DLA) végzett. Csapatban a KSI Kovács Tamara eredményével kiegészülve 1733 körös országos csúccsal nyert. Standardpisztolyban is Fábián, Komáromi lett a sorrend, a bronzérmes Dézsi Vivien lett, ez a hármas alkotta KSI-csapat pedig szintén országos csúccsal, 1625 körrel végzett az első helyen. A fiúk 25 m sportpisztoly mezőnye nyíregyházi fölényt hozott, Nizsalóczki Soma, klubtársa, Gavola Bence előtt nyert, harmadik a Rédecsi Máté lett. Érdekesség, hogy az arany- és ezüstérem ellenére, a nyíregyházi B jelű gárda nyerte a csapatversenyt (Tugya Zsombor, Kiss Gergely László, Torkos Zsolt). Vasárnap 50 m puska 3 testhelyzetben a lányok között a GEAC-os Mészáros Eszter 457.6 körös országos csúccsal nyert Gáspár Lalitát és Bajos Gittát megelőzve, csapatban a már olimpiai kvótát is szerző Mészáros eredménye Lévai Krisztináéval és Szász Hanna Rebekáéval egészült ki. Kell-e mondani, hogy a 3448 kör is korosztályos országos rekord? Ugyanitt a fiúk között a komáromi Pekler Zalán teljesített a legjobban. Az ezüstérem Hammerl Soma, a bronz Kiss Viktor nyakába került. Hammerl és Kiss mellett Szegedi Máté szerepelt még a 3442 körös junior országos csúcsot elérő UTE-csapatban. 50 m puska fekvőben Bajos Gitta (FSLK) győzött, Gáspár Lalita második ezüstérmét szerezte, míg Borsos Fanni ért oda a dobogó legalsó fokára. Az UTE Dénes Eszter, Tarr Vivien, Tóth Anna összeállításban lőtt országos rekordot (1832 kör). Ebben a versenyszámban a fiúk között Hammerl Soma nyert Török Ferenc és Pekler Zalán előtt. Az UTE Hammerl, Kiss, Szegedi triója második országos csúcsát is megcsinálta vasárnap, 1845.6 körrel. A bajnokság a fiú pisztolyosok 50 méteres versenyével ért véget. Az első helyet Nagy Bálint (EPLE) szerezte meg, Nizsalóczki Soma a második, Szvetnyik Péter a harmadik helyen zárt. Csapatban a Csepel LE Szvetnyik Péter, Mészáros Dániel, Terdik Máté sorral nyert. A 25 és 50 méteres junior országos bajnokság részletes eredményei ITT érhetők el. További korosztályos hírek SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági alodalunkon.