UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Sakk

2020-09-07 14:18

Ingyenes online sakksuli indul iskoláknak és kluboknak

A Magyar Sakkszövetség (MSSZ) és a LearningChess együttműködésének eredményeként szeptember 1-től már magyar nyelven is elérhetőek ez utóbbi online tananyagai.

Az MSSZ tájékoztatása szerint a LearningChess magyar alkotógárdája ingyenesen ajánlja fel oktatórendszerét a sakkegyesületek mellett a magyarországi és határon túli iskoláknak az online sakksuli program keretében − közölte az MTI.

Sakk_1_4A program célja a magyar sakkozás utánpótlásbázisának jelentős kiszélesítése, edzőképzés és tehetségkutatás.

„A könnyen kezelhető felületen önállóan is elvégezhető izgalmas leckék nagymértékben megkönnyítik a sakkjáték tanítását folyamatos tematikát biztosítva az oktatóknak, és kiválóan kiegészítik a tábla melletti sakkoktatást is” − áll a közleményben.

A LearningChess, amely az elmúlt években az online sakkoktatás egyik vezető megoldásává vált a világon, rengeteg tartalmat, és oktatási funkciót kínál, a magyarral együtt már nyolc nyelven, így közel kétszáz 15-45 perces online, interaktív sakkleckét vagy 3000 többváltozatos taktikai fejtörőt. A tanulásmenedzsment rendszerben követhető a tanulók fejlődése, a központi menedzsmentrendszerben pedig helyi szinten a sakkoktató, országos szinten pedig a Magyar Sakkszövetség áttekintheti és menedzselheti az online sakkoktatást.

A leckék angolról magyarra fordítását az MSSZ szervezte önkéntesek bevonásával. Az online sakksuli programba edzők és tanárok a sakkszövetség honlapján jelentkezhetnek.

 További korosztályos hírek SAKKBAN a sportági aloldalunkon.